Yaklaşan yerel seçimler öncesi kulisler hareketlendi. 1994 ve 1999 seçimlerinde iki dönem Akçakoca belediye başkanlığına seçilen Erol Solak, 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde Akçakoca Belediye Başkanlığına aday olacağını açıklayarak rakiplerine gözdağı verdi.

 

 

Başkanlık görevini bıraktıktan sonra bazı çevreler tarafından aslı astarı olmayan suçlamalarla karşılaştığını dile getiren Solak, ‘Adeta iğne ile kuyu kazmaya çalıştılar. Yok, edebilme, karalama adına birçok kusur yarattılar. Bunları sırası geldiğinde tek tek açıklayarak vatandaşlarımla paylaşacağım. Yasal olmayan hiçbir işin içinde olmadım. Birçok vatandaşım hatırlayacaktır.1994 seçimleri propaganda döneminde diğer adaylarla birlikte bir tv programında mal varlıklarımız sorulmuştu. Diğer arkadaşlarım açıklamalarında malvarlıklarını 3 ila 5 milyar olarak açıklamışlardı. Benim o tarihteki beyanım ise 35 milyar lira idi. Bugün gelinen noktada tekrar aday olmam isteniyorsa Akçakoca’ya hizmet için yine varım. Her türlü karalamaya rağmen varım’ dedi.

 

Solak, Akçakocaspor ile ilgili soruşturma sonucuna yönelik soruya ise ”Beklenti sahipleri üzülsün” açıklamasını yaptı. Solak ayrıca ‘Akçakocaspor bir Akçakoca gerçeğidir. Yalnız ve ilgisiz mi bırakılmalı. Seçimler sonucu bir kişi seçilecek. Karalamayla, gereksiz suçlamalarla bir yere varılmaz Ne derlerse desinler kimsenin aleyhinde kötü bir şey söylemek çamur atmak durumunda değilim. Şu anda isimleri konuşulan kişiler arasında en az şans tanınan ve zayıf görülen benim. Ama nedense altı yıldır her platformda adım gündemden düşmüyor. Her konuda, yaptığım her şey eleştiri konusu. Bugün eleştiri konusu olan çalışmaların artısını eksisini halkımız çok güzel yapıyor. Oturup birilerine çamur atma yerine vatandaşın arasına girip neler konuşulduğunu dinlesinler” dedi.

 

Bilindiği gibi Solak, daha önce Anavatan Partisi’nden aday olmuştu. Solak’ın bu kez hangi partiden adaylığını koyacağı ise netlik kazanmış değil.