Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara giden 100 hacı adayının bulunduğu kafile bu sabah Cedidiye Camii önünden dualarla uğurlandı. Hacı adaylarının yakınları, eş, dost ve akrabaları ile vedalaşması gözyaşları arasında oldu.Diyanetin tertiplediği son kafile mukaddes topraklara uğurlanırken, yıllardır hasretle bekledikleri bir yolculuğa çıkmak üzere olan hacı adayları sevdikleriyle vedalaşırken duygulu anlar yaşadı.

Düzce’deki son hacı kafilesini uğurlamaya Vali Adnan Yılmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram İl Müftüsü Selami Emen de geldi. Vali Yılmaz, Başkan İsmail Bayram Ve İl Müftüsü Selami Emen, yaptıkları konuşmalarda hacı adaylarına hayırlı yolculuk dileklerini iletti.

Vali Yılmaz, “Çoluk çocuk bütün Düzce burada. Hacı adaylarımızı hayırlısı ile uğurlamak, hayırlısıyla karşılamak nasip etsin. O güzel topraklara bizim de selamımızı götürün. Hayırlı yolculuklar.” Derken, Başkan İsmail Bayram, “Çok güzel bir gün, güzel bir kalabalık. 5-6 yıldır sıra bekleyenler var. O şevkle, o inançla uğurluyoruz. Bizim için de dua etmeninizi istiyoruz. Hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz.”diye konuştu.

“Bugün burada önemli bir uğurlama yapıyoruz.” Diyen İl Müftüsü Emen ise, “ Allahın misafirlerini uğurluyoruz. Böyle bir anı Allah kimseye nasip etmez. İnşallah oranın hasretiyle yanan kardeşlerimize de aynı duyguyu yaşatmayı nasip eder. Hepinizi Allaha emanet ediyoruz.”dedi.

İlahiler okunması ve Emen tarafından dua ettirilmesinin ardından yakınlarıyla vedalaşan hacı adayları, otobüse binerek Düzce’den ayrıldı.

Haber; S. KAŞKIR