Mısır'daki darbenin 100. günü sebebi ile Orhan Gazi Mahallesi Cami önünde cuma Namazı çıkışı toplanan Düzce Üniversitesi Rabia Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri adına konuşan Sabri Sağlık, Mısır'da halkın oyları ile seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin, Mısır halkının yılların mücadelesi ile elde ettiği demokrasiye karşı yapılmış bir saldırı olduğunu belirtti.

Sağlık “ Adriyatik'ten Çin Seddine, Müslüman coğrafyalarında zulüm gören ve gördükleri bu zulme direnen Müslüman kardeşlerimizi Düzce Üniversiteli Müslüman gençleri olarak selamlıyoruz ve son nefesimize kadar yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Mısır'da darbeye direnenlere karşı şuursuzca darbe yönetimi tarafından saldırıldığını, binlerce masum insanın vahşice öldürüldüğünü söyleyen Sağlık, Mısır'da insanların değil insanlığın öldüğünü belirtti.

Sağlık “ Mısır özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü. 3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce insan öldürüldü. Darbe yönetimi ve tetikçileri yönetime el koymakla bu duruma karşı çıkanları öldürmekle yetinmiyor, Binlerce insanı darbeye direndiği için ve demokraside ısrar ettiği için hukuka aykırı yollarla tutukluyor, işkenceye tabi tutuyor. Er ya da geç bir Musa çıkar, zulmün hesabını sorar” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tarihin verdiği sorumluluk ve ecdadından devraldığı miras gereği mazlumların sesi olmaya devam edeceğini söyleyen Sağlık, “Mısır, Suriye, Filistin halklarına vefa borcumuz vardır” ifadelerini kullandı.

 

Haber; M.YILMAZ