Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ''devlet sigorta prim desteğinden yararlanacak çiftçilerin Bakanlığımız kayıt sisteminde kayıtlı olmaları ve kayıtlarını her yıl güncellemeleri gerekmektedir'' dedi.

İl Müdürü Kabaoğlu ''Şubat ayının ilk haftası içerisinde tüm ilçelerde tarım sigortası ile ilgili bilgilendirme toplantılarının yapılacağını ve çiftçilerimizin bu toplantılara iştirak etmelerinin kendileri için faydalı olacağını belirtti ve çiftçilerin olası bir doğal afet karşısında mağdur olmamaları için tarım sigortasını mutlaka yaptırmaları gerektiğin söyledi. Kabaoğlu, sigorta son kabul sürelerine dikkat ederek bu tarihleri kaçırmamalarını ifade ederek, fındık için 5 Mart, mısır için 10 Haziran, buğday için 9 Nisan, fiğ için 16 Mayıs ve çeltik için 30 Haziran 2016 tarihlerinin poliçenin son kesim tarihi olduğunu kaydetti.

Devlet prim desteği oranı, don riski hariç tüm risklerde % 50 oranında uygulanacak, ancak açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskinde 1/3 oranında ek prim desteği olarak karşılanacak.


haber;S.KAŞKIR