İnönü ve Avni Akyol Parklarının işletmesi konusunda Düzce Belediyesi tarafından ihale yapılmış ama daha sonra yapılan ihaleler iptal edilmişti. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez de bu konuda açıklamalarda bulundu.

“Bize ödenmesine karar vermiştir”
Sönmez, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bilindiği gibi 2016 yılında sözleşmesi sona eren İnönü Parkı, mevcut müstecire meclis kararıyla 10 yıl daha verilmişti. Bunun üzerine bu işlemin kanuna aykırı olduğunu, meclisin hangi yasaya dayanarak böyle bir karar verdiğini belediyeye yazılı olarak sormuştuk. Belediye bu dilekçemize cevap vermemiş, verememişti. Bunun üzerine 2016 Kasım ayında bu kararın iptali için bölge idare mahkemesine dava açmıştık. Mahkeme bu kararla davanın konusuz hale geldiğine, kısacası belediye’nin İnönü Parkı’nı müstecire meclis kararıyla verilmesinin geçerli olmadığına karar vermiştir. Ayrıca belediyenin bu konuda kabahatli olmasından dolayı mahkeme masraflarının belediyece davacıya yani bize ödenmesine karar vermiştir.”

“Düzce Halkı, AKP li belediyeyi sandığa gömmesini de bilir”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’a da sorular yönelten Sönmez, açıklamasına şöyle devam etti:

“Şimdi Sayın Belediye Başkanımıza soruyoruz. Sözleşmesi biten İnönü Parkını mevcut müstecire 10 yıllığına veren meclis kararının altında sizin de imzanız var. Bu kararı hangi yasaya dayanarak almıştınız? Mevcut müstecirle sözleşmeniz biteli iki yıl olduğu ve meclis kararını da iptal ettiğinize göre,halen daha  İnönü Parkı hangi statü ile aynı müstecirdedir? Yasal olarak parklarda havuz dahil taban alanın 0,03 geçmeme koşulu olmasına rağmen lunapark vb yapıların halen daha mevcudiyetinin sebebi nedir? İhaleleri iki kere iptal ederek ‘’Parkları belediye Çalıştıracak’’ sözünüzün hayata geçmesini engelleyen nelerdir? Parkları çalıştıran müstecirlerle belediye veya mensubu olduğunuz partinin yöneticilerinin ticari bir bağı var mıdır? Sayın Başkan, Parkları Düzce Halkına açın. Parkları belediyemiz çalıştırsın.’’Çay 1 lira’’ diye pankart astınız sizi dinleyen olmadı. Düzce Halkı’nın olan parklarda çay şu an iki liradır. Düzce Halkı, kendisine ait parkları yandaşlarına peşkeş çeken AKP li belediyeyi sandığa gömmesini de bilir. Bunu da unutmayın.”                                                              

Haber: M. AYDIN