2015 yılında projesi tamamlanan ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla.

geçtiğimiz yıl çalışmaları hızlandırılan Çilimli'de inşa edilecek Yenivakıf Göleti ve Sulaması Projesi'nin kamulaştırma aşamasına geldiği bildirildi. 25 Aralık 2017 tarihinde DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici firma arasında imzalanan sözleşmenin ardından bakanlıktan yapılan yazılı bilgilendirmede projede kamulaştırma işlemlerine başlanacağı kaydedildi.

Çilimli Yenivakıf Göleti ve Sulaması Projesi'nin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olurun Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yıldırım hızında imzalandığı belirtilen açıklamada, "Bakan Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen projenin hizmete açılması ile 4 bin 180 dekar araziye su temin edilecek." denildi.

Öte yandan DSİ 5. Bölge Müdürlüğü sınırları dahilinde yer alan Çilimli İlçesi Yenivakıf Köyü'ne ait tarım arazilerinin sulanması amacıyla hayata geçirilecek gölet, temelden 41,20 metre yüksekliğinde, kret uzunluğu 215 metre olan, ön yüzü geomembran kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilecek.

Haber: C. ÜSTÜNER