Üniversiteye ulaşım sağlayan Beçi otobüslerindeki yoğunluk öğrencileri artık canından bezdirdi. Çözüm için çeşitli platformlarda seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, son olarak sosyal medya üzerinden Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ı sen yoğun saatler olan 08.45 ile 17.30'da Beçi otobüsüyle yolculuk etmeye davet etti.

Belediye öğrencileri yalanladı: Taşımacılık sorunsuz sağlanıyor

Bu çağrının haberlere konu olması sonrası ise hem Beçi Kooperatifi ile birlikte ulaşım hizmeti veren hem de denetimden sorumlu olan Düzce Belediyesi'nden yazılı bir açıklama ile savunma geldi. Açıklamada öğrencilerin iddia ettiğinin aksine Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü tarafından sabah 08:00 - 09:00 ile akşam 16:00 – 17:00 saatleri arasında Düzce Üniversitesi ile merkez ve yurtlar arasındaki güzergahlarda 5 dakika arayla ulaşım sağlandığı belirtildi. Özellikle KYK yurtları ve Düzce Üniversitesi arasında belli saatlerde yaşanan yoğunluğa karşı ilave ek servislerle taşımacılığın sorunsuz şekilde sağlandığını vurgulanan açıklamada, Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü yetkilileri gün içinde çoğu seferlerin boş araçlarla geçtiğini söyleyerek ulaşım filosunda denge sağlanmasının esas olduğuna dikkat çekti.  

Bolu'da öğrencilerin sıkıntıları yerinde görüldü

Düzce Üniversitesi öğrencileri ile benzer sorunları yaşayan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin şikayetlerinin belediyeye ulaşması sonrası ise Düzce'dekinden çok farklı bir yol izlendi. Bolu Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kampüsü-şehir merkezi otobüs hattında yaşanan yoğunlukla ilgili sorunu yerinde tespit etmek için Asmalı Durak’ta otobüs bekleyen üniversiteli gençleri ziyaret etti ve öğrencilerin görüşlerini aldı. Davarcıoğlu, yaptığı açıklamada ise “Bir süredir öğrencilerimizin halk otobüsleri ile sıkıntılarını kamuoyunda dile getirdiğini görüyoruz. Öğrencilerin şikâyetlerini, sıkıntılarını yerinde dinlemek için onlarla bir arada olduk” derken öğrencilerin üniversite otobüs hatlarında özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğunluktan şikâyetçi olduklarını dile getirdi ve şunları söyledi:


Öğrecileri dinlerken sıcak çorba ikramı

“Bolu bir üniversite kenti ve öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Bolu Belediyesi olarak her zaman öğrencilerimizin yanındayız. Öğrencilerimizin rahat ulaşımını sağlamak için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin rahat ulaşımını sağlamak için her türlü desteği vermeye hazırız. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gitmek için Asmalı Durak’ta otobüs bekleyen üniversiteli gençlerimizle bir araya geldik. Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün durak önünde öğrencilerimize ikram ettiği sıcak çorbayı birlikte içtik, sohbet ettik. Sorunlarını, sıkıntılarını dinledik. Öğrencilerimize daha iyi hizmet için birlikte hareket edebileceğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu anlattım. Otobüsler ile ilgili en ufak sıkıntılarında bize ulaşabileceklerini ifade ettim."


Haber:C.ÜSTÜNER