Düzce'nin bir çok bölgesinde gruplar halinde gezen sokak köpekleri, tehlike saçmaya devam ediyor. Yaşanan saldırı olayları halkta tedirginlik yaratırken, soruna kökten çözüm getirilememesi sık sık tepki seslerinin yükselmesine neden oluyor. Başıboş köpeklerin mesken tuttuğu mahallerlerden olan merkeze bağlı Çavuşlar Mahallesi'nde de vatandaşlar ve çevre esnafı, sokak köpeklerinin saldırılarına maruz kaldıklarını söyleyerek, belediyeyi göreve davet etti.

Mahallede yürüyemez olduk

Köpeklerin saldırısına uğradığını söyleyen mahalle sakinleri, “Sokak köpeklerinden dolayı markete gidemez, akşam mahallede yürüyemez olduk. Bir kaç kere bana saldırdılar köpeklerden kaçayım darken arabanın altında kalacaktım. Belediyeyi, beyaz masayı 2-3 defa aramamıza ragmen hiç bir şey yapılmadı.” diye konuştu.

Esnaf da dertli

Çevre esnafı da sokak köpeklerinden şikayetçi. Esnaf, “Sokak köpeklerinden dolayı müşterilerimiz alışverişe korkarak geliyor. Müşterilerimizden bu konuda baya bir şikayet alıyoruz. Yirmiye yakın köpek var civarda. Geçtiğimiz günlerde bir bayan müşterimize köpeklerden kaçarken araba çarpacaktı.” dedi.

Özlü'nün vaadi var

Öte yandan şehrin kanayan yarası haline dönüşen sokak köpekleri sorunu sadece Çavuşlar Mahallesi'nin değil, Kalıcı Konutlar ve diğer mahallelerin de sorunu olarak ortada duruyor. Caddelerde yürürken tedirginlik yaşatan, birden arabaların önüne çıktıkları için trafikte de tehlike yaratan başıboş köpekler konusunda, Düzce Belediyesi'nin hayvan barınağının kapasitesi ölçüsünde müdahalelerde bulunduğu bilinirken, Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün bu soruna merhem olma vaadiyle genel seçimler öncesi sunduğu projeye olan ihtiyaç günden güne artıyor. Özlü'nün, Sokak Hayvanları Yaşam Alanı Projesi; 100 dönümlük bir alanın sokak hayvanları yaşam alanı olarak tahsis edilmesini ve söz konusu alanda modern hayvan barınakları yapılmasını kapsıyor. Proje hayata geçtiğinde sahipsiz sokak hayvanları toplanıp tedavisi, aşısı, sağlık bakımı, kısırlaştırma işlemi yapıldıktan sonra bu yaşam alanına alınacak. Fabrikalarla görüşülüp yemek artıkları her gün bu hayvanların beslenmesi için değerlendirilecek. Düzce'de sayıları yüzlerle telaffuz edilecek kadar ciddi boyutlara ulaşan sokak köpekleri sorununa artık bu ve benzeri projelerle çözüm bulunmazsa korku, kaza ve saldırılar biteceğe benzemiyor.