Öncelikli çözüm gereken: Otopark

Her yıl bir önceki yılı aratan araç yoğunluğu, otopark sıkıntısı, alternatif cadde ve sokaklara olan ihtiyaç Düzce'nin trafik sorunu giderek katlıyor. Henüz bir kaç gün önce gerçekleştirdiğimiz sokak röportajlarında şehirde yaşayan vatandaşların trafik denilince dile getirdiği en başlı sorunun park yeri sıkıntısı olması acil çözüm gerektiren bir konu olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Merhem olması için belediye tarafından yapılan katlı otoparkın yanı sıra, çarşı merkezindeki her boş alanın ücretli park alanı olarak kullanıldığı Düzce'de park sorunun devam etmesi ihtiyaca cevap verilemediğini gösteriyor. Bu durum da kaldırımlar ve ara sokaklara bırakılan araçlar yüzünden sürücü ve yayaların sıkıntı yaşamasına yol açıyor.

Cezalar da caydırmıyor!

Cezai yaptırımlar da sorunu kökten çözmüyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin yanı sıra zabıtanın kestiği cezalara karşılık kural tanımazlıklar kameralara yansımaya devam ediyor. Düzce trafiğindeki sorunları en aza indirgemek ve çözümler üretmek amacıyla toplanan İl Trafik Komisyonu, daha güvenli bir Düzce ile daha sorunsuz bir trafik akışı için yeni kararlar aldı.

Komsiyondan yeni kararlar

Komisyon kararı çerçevesinde merkez ve merkeze bağlı bazı cadde ve sokaklarda yeni Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) ile Trafik Denetleme Sistemleri (TEDES) kurulması için çalışmalar başladı. Düzce Belediyesi'nin tasarrufunda bulunan yollarda can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını sağlamak amacıyla komisyon raporunda belirlenen beş noktada kırmızı ışık, üç noktada noktasal hız sınırı, sekiz noktada ortalama hız, onbir noktada park ihlallerini, bir noktada tam adaptif kavşak yönetim sistemi kurulması planlanıyor. Yeni elektronik denetleme sistemleri sayesinde şehir merkezi ve çevresindeki trafik düzeninin daha yüksek standartlara taşınması hedefleniyor.

Öte yandan yine bazı cadde ve sokaklarda uygulamaya geçecek Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri, il genelinde meydana gelen olayların aydınlatılması, suç ve suçlularla daha etkin mücadele edilebilmesi noktasında güvenlik güçlerine yarar sağlayacak.

Haber:C.ÜSTÜNER