Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğünce de onaylanan “ Sosyal Market “ projesi uygulamaya konuldu.

Bu proje ile vatandaşların ihtiyaç fazlası, sıfır veya kullanılmış giyim eşyaları ile ev eşyalarını bağış yöntemi ile alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılıyor. Bu şekilde toplumdaki zengin ve ve fakir vatandaşlar arasında bir devlet kurumu köprü olmuş olacak hem de israf engellenerek tasarrufa gidilmek suretiyle milli ekonomiye katkıda bulunmak amaçlanıyor.

Sosyal Market Kiremit Ocağı Mahallesi Palacı Ahmet Sokak Zafet Apartmanı adresinde faaliyete geçen ve iki personel ile hizmet vermekte. Eşya bağışlamak isteyen vatandaşlar Marketin 0 380 524 13 79 no’lu telefonunu arayarak bağışta bulunabiliyor. Vatandaşların bizzat kendileri bağışlamak istedikleri eşyaları markete teslim edebilecekleri gibi çok eşya olması durumunda görevli personellerce de yerinden teslim alınabilecek.

Eşyalar temizlenip, kullanıma hazır hale geldikten sonra Düzce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuran sosyal güvenceden yoksun fakir ve yardıma muhtaç ailelere kupon karşılığında ücretsiz olarak teslim edilecek. Yapılan çalışmalar sonucunda istenilen başarıya ulaşıldığında Sosyal Marketin ileride fakir vatandaşlara yönelik olarak satış yapılması da düşünülüyor.

İş adamlarından, mobilya ve beyaz eşyasını değiştiren, ya da evlerinde ihtiyaç fazlası kullanılmayan giyim eşyası bulunan tüm Düzceli vatandaşlardan destek bekleniyor.