Mülteci sorununu en temel insan hakkı olan suya yüzde 1000 zam yaparak çözebileceğini zanneden sivri zekasıyla kendi partisi CHP’de bile kabul görmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, beceriksizliğini yine Düzce Belediyesi’ne yalanlarla saldırarak örtmeye çalıştı.

Yine aynı yalana sarıldı

Yabancı karşıtı ve söylemleri ile belediye meclisindeki şovmen hareketleri dışında projeleriyle gündeme gelemeyen ve Bolu’da birkaç park dışında elle tutulur hiçbir hizmete imza atamayan CHP’li Özcan, Bolu Belediye Meclisi Ekim ayı 1. Birleşimi’nde belgelerle çürütülmesine rağmen bir kez daha Düzce Belediyesi’nde maaşların dahi ödenemediği iftirasına sarıldı.

Özlü’nün başarısını hazmedemiyor

Başkan Özlü’nün bürokrasi ve siyasi tecrübesiyle Düzce’ye yapılacak hizmetlerle ilgili Ankara’da her kapıyı açmasını hazmedemeyen Özcan, “Üzülerek söylüyorum. İlbank’a 171 milyon borçla devraldık belediyeyi. Şu anda borç 70 milyona düştü. Ama İlbank bize bir kuruş kredi vermiyor. Buna rağmen Allah büyük. İşte Düzce Belediyesi’nin hali ortada. Maaşları bile ödeyemiyor. Bizim ilk 8 ayda gelir büyümemiz yüzde 45.” diye konuştu.

Bolu’da birkaç park, Düzce’ye 1 milyar TL’lik yatırım

Belediye bütçesi yetmediği için meclisten ek bütçe talep eden Özcan’ın yönettiği Bolu Belediyesi’ne karşılık Düzce Belediyesi, 2020 yılında 22 milyon TL artı verdi. Borç batağındaki Düzce Belediyesi’ni 2019 yılında devralarak bakanlık ve bürokrasi tecrübesi ve sıkı bir çalışma temposuyla ayağa kaldıran Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir yandan birikmiş borçları öderken bir yandan da kente 2.5 yılda 1 milyar TL’lik yatırım yapılmasını sağladı.

Dev projelere gözlerini kapattı

Yaptırdığı parkları öve öve bitiremeyen CHP’li Özcan, Başkan Özlü’nün Düzce’nin kronik sorunlarını bertaraf etmek için ortaya koyduğu dev projelere de gözlerini kapatıp kulaklarını tıkadı. Düzce’yi bir modern bir kent yapma hedefiyle hazırlanan ve bir bir uygulamaya koyulan projelerle birlikte çöp sorununu tarihe karıştıran örnek tesisi, içme suyu altyapısı için hazırlanan ve bu ay içinde ihaleye çıkacak dev proje ile 50 yıllık sorunu tarihe karıştıracak eski sanayi dönüşümü projesi Özcan’ın şovmen ruhuna fazla geldi.