Çamköy’de oturan Kazım K., torununu evlendirmek için getirdiği 19 yaşındaki kızın düğün için aldıkları ziynet eşyaları ile kaçtığını iddia etti.


18 yaşındaki torunu Gökhan K.’yı evlendirmek için kız arayan Kazım K., bir tanıdıklarının vasıtasıyla 19 yaşındaki Kader Ş. ile tanıştı. Yetiştirme yurdundan yeni ayrıldığını ve maddi durumunun kötü olduğunu söyleyen genç kıza kapılarını açan aile, konuşup anlaştı. Genç kızı emniyete götüren dede Kazım K., herhangi bir sabıkası olmadığını öğrenince koluna taktığı gelin adayıyla çarşıya gidip bir de düğün alışverişi yaptı. Küpe, yüzük ve bilezikler aldığı gelininden nüfus cüzdanını alan Kazım dede, kızın ailesi ile görüşmek istedi. Ancak 2 gün evinde ağırladıkları gelin adayları sabah saatlerinde sessizce çıktığı Çamköy’deki evden kayıplara karıştı.



Kendisine alınan altınları ve kısa süre önce nişanlanan diğer torunu Kübra K.’ın da ziynet eşyalarını çaldığı iddia edilen Kader Ş’in yokluğunu fark eden aile hemen emniyete başvurdu. Yapılan incelemede en son bir hastanede tedavi gördüğünü tespit eden aile genç kızın uyuşturucu madde bağımlısı olduğunu iddia etti.


Genç kızın bıraktığı telefon numarasına birçok erkeğin aradığını söyleyen Kazım dede, dolandırıcı şebekesinin kurbanı olduklarını öne sürdü. Görgü tanıklarının ifadesinde genç kızın en son birkaç erkekle otobüs beklerken göründüğünü belirten Dede Kazım K., en azından başkanlarının canı yanmadan yakalanmasını istedi.

 

 

 

Haber;S.Kaşkır