Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Düzce Belediyesi başta olmak üzere birçok kurumun katıldığı genişletilmiş istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ankara’da olması sebebiyle belediyeyi temsilen başkan yardımcısı Ali Güney ve meclis üyeleri katıldı.


30 Mart yerel seçimlerinin ardından kaynaşma yemeği olarak adlandırılan toplantıda konuşma yapan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, yerel seçim döneminde odayı ziyaret eden Mehmet Keleş’e imzalattıkları protokolü hatırlattı.


Kayıkçı, “ Bizler 13 Şubatta Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Keleş ile bir protokol imzaladık. Protokolün imzalanması sembolik bir şeydi. Bizim amacımız eksikleri, bugüne kadar yapılmamasının büyük bir eksiklik olan bir yapıyı anlatmaktı.” dedi.


PAZARYERİ DÜZCE’YE YAKIŞMIYOR


Kayıkçı, protokoldeki birkaç maddeden örnek verirken Belediye başkanı Mehmet Keleş’e övgü de bulundu. Pazaryerinin Düzce’ye yakışmadığını dile getiren Kayıkçı, ulaşımla ilgili sorulara değindi.

 

 

Kayıkçı, “Protokoldeki maddelerden birkaç tane örnek vereyim, örneğin Seyyar Pazarcılık Odası'nı öncelik olarak aldık, belediye meclisi tarafından onaylanmış yani pazaryerinin yapımına başlanması şeklinde bir madde vardı. Bunun sebebi Düzce'deki pazar yerinin Düzce'ye hiç yakışmıyor olması. Bu pazaryeri modern değil, ama bu projeye esnaflar olarak parasal destek vermek istedik, her şeyi belediyeden beklememek için. Düzce'de kalıcı konutlar ve Konuralp dışında kalan pazaryerlerini yani Azmimilli Pazarı ile Çoban Pazaryeri'nin pazaryerine benzemediği için iptal edilmesinden yana bir tavır göstermek istedik. Ayrıca pazaryerlerine ulaşımın kolaylaştırılması şeklinde de bir talebimiz vardı pazarcılar adına. Şoförlerin öncelikleri de örneğin Düzce Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın yerleşime açılan yeni alanlarda taksi duraklarının korunması şeklinde talepleri var. Bizim bu taleplerimize şu anki Belediye Başkanımız henüz adayken gelip bize desteği vermesi Sayın Mehmet Keleş'in çok gelişmiş olduğunu ortaya koyuyor, bu kelimeyi o gün de kullanmıştım. Bunu söylememin nedeni, gerçekten bu eksiklikler konusuna çok hakim. Bilgili, tecrübeli, becerili bir başkanın seçilmesi bizi çok mutlu etti.” dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, sorunları not aldıklarını bir kez daha belediye başkanı Mehmet Keleş’e ileteceklerini belirtti.

 

 


Güney, “Sayın başkanımızın Düzce’yi yaşanılabilir bir il haline getirebilmek için biz ekibi ve sizlerle çalışacağına emin olabilirsiniz. Biz işin mutfak tarafında elimizden gelen her şeyi yapacağız. Benim belirtmek istediğim birkaç husus var, Belediye Başkanımız Mehmet Keleş bir 5 yıllık dönem geçti, arkasından Türkiye Belediyeler Birliği'nde diğer beş yıllık dönemi geçirdi ve bu arada tecrübe sahibi oldu, ayriyeten başbakanlıkta yerel yönetimlerle ilgili de çalıştı şimdi de sizlerin oylarıyla tekrar belediye başkanı oldu. Can siparene çalışarak projeleri hayat geçirdiğimizde Düzce çok farklı bir yer olacak. Çalışmalarda sürekli fikir alışverişinde bulunulacak. Belediye vatandaş kaynaşması ile çok güzel bir çalışma yapacağımıza söyleyebilirim.