Düzce Belediyesi Sanat ve Bilim Akademisi’nin açılışının üstünden üç hafta geçmesine rağmen, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in talimatına rağmen binanın  ısıtma sorunu bir türlü çözülemeyince müzik bölümünün dersleri ertelendi, resim bölümü yarı yıl tatiline girdi, tiyatro bölümü ise başka yerde derslerine devam etmek zorunda kaldı.

17 Aralık tarihinde yapılan açılış sırasında akademi binasının soğuk nedeniyle ders yapılmasının güç olduğu Düzce belediye Başkanı Mehmet Keleş’in dikkatini çekmiş, derhal doğalgaz bağlantısının yapılması için talimat vermişti. Başkanın talimatının ardından binanın önüne kadar doğalgaz hattının çekildiği ancak bağlantının yapılamaması nedeniyle öğrencilerin soğuk çilesinin önüne geçilmesi bir türlü mümkün olamadı. Akademide eğitim gören öğrenciler ve Akademi çalışanları hala elektrik sobaları ile ısınmaya çalışıyor.

Sanat ve Bilim Akademisi’nin ısınma sorunu ve Başkan Mehmet Keleş’in  doğalgaz bağlantısının yapılması ile ilgili talimatı açılış ile birlikte aynı tarihli Öncü Ana Haber bülteni’nde de yer almıştı.