Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyazay Derneği ile bir otelin ortaklığında gerçekleştirilen Spora Özel Bakış Projesi’nin kapanışı ve 18 Temmuz stadyumunda Engelliler Spor Alanı açılışı yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Kazım Karabulut, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin, Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, Beyazay Derneği Düzce Şube Başkanı Nurullah Çelebi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Spor Yaşama Sevinci Veriyor

Sporun tüm insanlar için önemli olduğunu fakat engelli bireyler için ayrı bir önemi olduğunu belirten Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, “Spor yaşamlarında birçok engelle karşılaşan ve bu engellerinden dolayı oluşan stresle birlikte yaşayan engelli bireylere yeni bir pencere açmaktadır. Engel türü ve derecesi ne olursa olsun hareket etmek, egzersiz yapma, spor aktivitelerini yapma bireyi mutlu etmekte ve bu mutlulukta bireye yaşama sevinci vermektedir. Bu bağlamda engelli öğrencilerimiz için Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyazay Derneği olarak ortak bir protokol yapılarak ekim ayında projemiz faaliyete geçirilmiştir. İl içerisinden seçilen 200 yakın öğrenciye belirlenen branşlarda spor yaptırılmıştır. Spora Özel Bakış Projesi’ne destek veren herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Engelli öğrencilerin jimnastik gösterileri ve halk oyunları gösterileri ile devam eden programın ardından 18 Temmuz stadyumunda Engelliler Spor Alanı’nın açılışı yapıldı.

Spora özel bakış projesi nedir?

2015-2016 eğitim öğretim döneminde uygulanan proje ile zihinsel engelli ve işitme engelli bireylere hizmet verildi. Proje kapsamında atletiz, basketbol, jimnastik, futbol, hentbol, tenis voleybol ve  yüzme olmak üzere toplamda 8 branşta 174 bireye hizmet verildi. Engelli bireyler evlerinden alınarak tesislerde spor yapma imkanı sağlandı.

Haber: S. C. AKYÜZ