AB Bakanlığınca Uygulanmakta olan ve kamu kurum/kuruluşlarında görevli personelin AB, Kalkınma Ajansı gibi fon kuruluşlarının uygulayacakları program için daha fazla proje yapmalarını sağlayarak ilin kalkınmasına destek olması amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Düzce Yatırım Destek Ofisi Toplantı Salonunda 28-29-30 Nisan 2014 tarihlerinde “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi verildi.


Eğitim, danışman eğitmen Ayça Haykır, AB İl Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Ayhan Nuri Yılmaz ve AB Proje Ofisi Personeli Ahu Timurkaynak tarafından verildi. Eğitim sonunda katılımcıların “Proje Döngüsü Yönetimi” konusunda, bilinçli ve değerlendirme yapabilecek bir projeci durumuna gelmeleri amaçlandı. “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi sonunda katılımcıların başarı sertifikalarını AB İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Salih Karabulut tarafından verildi. Vali Yardımcısı Salih Karabulut yaptığı konuşmada, “Böylesine önemli bir konuda, eğitim aldığınız ve bu işe vakit ayırdığınız için sizi yürekten tebrik ediyorum. Zira hedeflerimizi bir bir gerçekleştirmemiz, modern dünyada hak ettiğimiz yere gelmemiz, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmamız, yapacağımız birbirinden güzel projelerle mümkündür. Bir projeye dayanmadan gelişi güzel ve bildiğimiz klasik metotlarla yapılan çalışmaların sonuç vermediğini hepimiz biliyoruz. Attığımız her adımın bir hedefi amacı varsa, bu hedefe varmak için hangi araçları kullanacağımız belirlenmişse, çıktığımız bu yolculukta paydaşlarımız, proje ortaklarımız malumsa, ayrıca proje tutarı ve projenin nereden ve nasıl finanse edileceği; ortaya konmuşsa başarı kaçınılmazdır. O halde bize düşen görev yöremizin konjonktürüne uygun bol bol proje üretmek suretiyle AB fonlarından maksimum düzeyde faydalanmaktır.” dedi.


Türkiye, hala AB kapısında bekletiliyor


İkinci Dünya Savaşının acı tecrübelerini bir daha yaşamamak için bir araya gelen 6 Avrupa ülkesinin başlattığı iş birliği çabaları sonucu kurulan Avrupa Birliği'nin bugün, başkanı, meclisi, bayrağı, marşı olan 28 üyeli küresel bir aktörün oluşması ile sonuçlandığını kaydeden Karabulut, “Malumunuz olduğu üzere Roma Antlaşması'nın 9 Mayıs 1957’de imzalanmasının üzerinden yarım asrı aşkın süre geçti. Daha iki yaşını doldurmadan AET’ye üyelik başvurusunda bulunan Türkiye, hala AB kapısında bekletiliyor. Tüm dünyada küresel barışa hizmet eden öncü bir ülke olarak, AB içinde olmayı çoktan hak ettiğimizi hassaten ifade etmek istiyorum. Buna rağmen Türkiye hariç tam üyelik müzakerelerine başladığı halde, AB tarafından tam üyeliğe kabul edilmeyen başka ülke yoktur.” diye konuştu.


Türkiye, kararlılıkla yürümeye devam edecektir

 

Türkiye'nin AB için önemli bir ülke olduğuna vurgu yapan Vali Yardımcısı Salih Karabulut, “Diğer bir ifade ile üyeliğin sadece Türkiye için değil, AB için de önemli olduğunu, Türkiye’nin üyeliği, AB’nin birçok güncel sorununa, çözüm üretecek potansiyele sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu bağlamda Türkiye’nin üyeliğini geciktirenler bana göre suç işlemektedir. Ancak Türkiye, AB yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir ve etmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle bu eğitimin organize edilmesinde, gerçekleştirilmesinde başta AB İl Koordinatörümüz Yrd. Doç. Dr. Ayhan Nuri Yılmaz olmak üzere, katkısı olan herkese hem kendi adıma hem de siz eğitime katılanlar adına teşekkür ediyorum, minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Biraz önce dağıttığım sertifikaların hayırlı hizmetlere vesile olmasını bol bol proje üretmenize katkıda bulunmasını diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

Haber;C.Üstüner