Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün Selahattin Olcar Köprüsü'nün bulunduğu alanda 500'lük içme suyu borularıyla 400 metrelik gerçekleşecek ana hat yenileme çalışması vatandaşa eziyete dönüştü.

SAAT 19.00'DA SULAR VERİLECEK
Düzce'nin eski su hattı vatandaşı mağdur etti. Eski hatlarda meydana gelen patlama Düzce’yi 4 gündür susuz bıraktı.  Düzce Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları yapılan su hatlarında önceden öngörülemeyen arızalar oluşması, Düzce’nin bazı mahallelerinde kısmen, bazı mahallelerini ise tamamen susuz bırakırken, ekiplerin çalışması ile kesik olan suların saat 19.00 sıralarında tekrar verileceği öğrenildi. Ancak önceden haber verilmeden yapılan ani su kesintisi 4 gündür vatandaşı mağdur etti. Yaz günü susuz kalan vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

11 mahallede vatandaşlar 4 gün susuz kalınca Beyaz Masa’yı ve belediyeyi topa tuttu. Çalışma var cevabını alan vatandaşlar inanmayarak çalışma olan yere giderek kendi gözleriyle çalışmaları takip etmek istedi. Ancak ortada çalışma olmadığını gören vatandaşlar daha da sinirlendi.

Düzce Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'ne bağlı 18 kişilik ekip, 1 eskavatör, 1 kepçe, 2 kamyon ile arızanın giderilmesine çalışılıyor. 

TANKERLERLE SU DAĞILTILDI
Çalışmalar uzayınca Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nün yönlendirmesiyle birlikte Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından su kesintisi yaşayan Akpınar, Yahyalar, Soğukpınar, Derelitütüncü, Dedeler, Cumhuriyet, Fevziçakmak, Soğancı Mevki, Cedidiye, Nusrettin ve Burhaniye Mahallelerine tankerle su dağıtıldı.
 
BAŞKAN YARDIMCISI YENERSOY'DAN AÇIKLAMA:SABIR VE ANLAYIŞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Eski hatta iki ayrı noktadan meydana gelen arızalar dolayısıyla çalışmaların süresinin uzadığını bildiren Düzce Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy ise yazılı bir açıklama yaptı.
 
Yenersoy, "11 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve yıllardır yenilenmeyen ana hatta tahrip olan borular sebebiyle sık ve uzun süreli su kesintilerinin meydana gelmesi ön görülüyordu. Bu sebeple yenileme çalışmasını öncelikli ve zorunlu olarak programımıza aldık.  27 Ağustos Perşembe günü 15.00'te başlayan çalışmalar kapsamında içme suyu borularımızı polietilenle yeniledik. Ancak çalışmalar tamamlandıktan kısa bir süre sonra eski hat ile yeni hattın bağlantı noktasında ve eski hatta arızalar meydana geldi. Beklenmedik arızalar dolayısıyla ön görülen sürenin dışına çıkıldığı için vatandaşlarımızın mağduriyetinin farkındayız. Ancak ekiplerimiz çalışmaları en kısa sürede tamamlamak için 24 saat çalışıyor. Bu noktada sizlere sabır ve anlayışınız için teşekkür ediyoruz." dedi.
 
Geniş kapsamlı yapılan içme suyu ana hat çalışmalarının, 30 Ağustos Pazar günü (bugün) saat 19.00'da tamamlanması planlanıyor.