Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı, dün akşam saatlerinden itibaren Düzce’de de etkisini göstermeye başladı. Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle de kayganlaşan yollar, trafikte aksamaları beraberinde getirdi.
O yollardan biri de D-655 Karayolu oldu. Karayolunun Kabalak Rampası olarak bilinen en tehlikeli mevkiinde etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle TIR’lar yolda kaldı. Yolda kalan TIR’ların yardımına ise civarda bulunan köy halkı yetişti. Traktörleri ile bölgeye gelen köylüler TIR’ları yoldan çekerek trafiğin diğer araçlar için açılmasına yardımcı oldu. Kış lastiği olmaması nedeniyle rampayı tırmanmakta güçlük çeken araçlara ise yine vatandaşlar iterek yardımcı oldu.

“Vatandaşlarımız tedbirli yola çıkarsa kesinlikle bu yol kapanmaz”

Araçların yoldan çekilmesine ve trafiğin açılmasına yardımcı olan Ali Koç isimli bir vatandaş, şöyle konuştu:
“Kar yağdığı için araçlar zorluk çekiyorlar. Sürücülerimizin duyarlı olmasını istiyoruz. Lütfen kış lastiklerini taksınlar. Kış lastiği olduktan sonra bu yol kapanmaz. Burada sorun olmazsa yolun diğer yerlerinde sorun olmaz. Bu yüzden sürücülerimiz kış lastiklerini taksınlar. Yani vatandaşlarımız tedbirli yola çıkarsa kesinlikle bu yol kapanmaz.”

“Yazlık lastiklerle çıktıkları için yolda kalıyorlar”

Yolda kalanlara traktörü ile yardımcı olan bir başka vatandaş ise, “Yolda kalanları kendi traktörlerimizle çekiyoruz. Sabah 6'dan beri buradayız. Yazlık lastiklerle çıktıkları için yolda kalıyorlar. Biz de yardım ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Vatandaşların trafiğe açtığı yolda bölgeye gelen karayolları ekiplerinin yol açma çalışmasının ardından trafik normal seyrine geri döndü.


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ