Kiraların yüksek olmasından ve kiralık ev bulunamamasından en çok öğrenciler ve Düzce'ye atanan memurlar şikayetçi oluyor. En son yeni atanan öğretmenler Düzce'de kiraların yüksek olduğu ve kiralık ev bulmakta zorlandıkları konusunda şikayetlerini dile getirdiler. Düzce Üniversitesi'nin son öğrenci kayıtlar ile 17 bini aşan nüfusu ve yurtların bu talebe karşılık verememesi de öğrencileri kiralık ev aramaya iten en büyük etkenlerden bir tanesi. Eski Vali Adnan Yılmaz zamanında Kızılay tarafından öğrenciler için yurt yapılacağı açıklandı ancak Adnan Yılmaz'ın Düzce'den ayrılmasının ardından konunun üzeri de kapatıldı.

Düzce'de kiraların yüksek olması ve kiralık ev sıkıntısının had safhada olmasının bir diğer nedeni olarakta Düzce'ye son dönemde yoğun bir şekilde gelen Iraklı ve Suriyeli vatandaşlar. Ev sahipleri evlerini ucuza memur ya da öğrenciye vermektense yüksek fiyattan Iraklı ve Suriyeli vatandaşlara vermeyi tercih ediyor. Bu uygulama zira fiyatlarının yüksek olmasına sebep oluyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız emlakçı Hikmet Keskin bu problemin sebebi olarak yapılan konutların talebi karşılayamamasına bağlıyor.

PROJE LAZIM

Keskin “ 2012 yılından itibaren kira konusunda Düzce'de bir problem yaşanıyor. Bu yapılan konutların talebi karşılamadığını gösteriyor. Bunda özellikle öğrenci sayısında ki artış, tayinlerin olması, bunun yanında evliliklerden sonra ayrı eve çıkılması. Bunlar konut ihtiyacını doğuruyor. Bunların dışında Iraklı, Suriyeli, Ortadoğu'dan bir çok insan geldi. Düzce'de bir talep var ancak bu talep karşılanamıyor. Birçok öğrenci gelip kiralık daire soruyor ancak yok. Konut açığının bir şekilde çözülmesi lazım. Özellikle öğrencilerin ihtiyacının bir şekilde giderilmesi gerekir, projeler geliştirmesi lazım. Yapılan konutlar, siteler ihtiyacı karşılamıyor. Buda kiraların yüksek olmasına sebep oluyor” şeklinde görüş bildirdi.

Kiralık ev bulma konusunda ve kiraların yüksek olmasından herkes şikayetçi olurken çözüm noktasında ne yapılacağı belirsizliğini koruyor. Şehir merkezi ve mahallelerde hızla yükselen siteler, konutlar Düzce'nin ihtiyacını karşılamakta zorluk çekiyor.

 

 

Haber; M.YILMAZ