Düzce Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Maarif müfettişi Hanlar Koca tam bir şiir aşığı… Zonguldak, Kastamonu, Nevşehir, Ankara ve Düzce İllerinde ilköğretim müfettişliği, eğitim müfettişliği, eğitim denetmenliği ve maarif müfettişliği görevlerinde bulunan Hanlar Koca, uzun yıllardır yazdığı şiirleri kitaplarında topluyor.


İlk kitabı “pir-i fani” ve ikinci kitabı “Selam Olsun”nun ardından üçüncü kitabının da hazırlılarını tamamlayan Koca, daha büyük kitlerle şiirlerini paylaşmak istiyor.


Koca, “Duygusal mesele, etkileşim… Hayat bizi etkiledikçe bizde şiirlere döküyoruz. Tamamen yaşanmış olaylardan kaynaklanıyor. Her çeşit şiirim mevcut. Milli, manevi, eğitsel, günlük yaşamla ilgili insanları etkileyen olaylarla ilgili şiirlerim mevcut. Üçüncü kitabım Vatan, Bayrak, Kuran, kalbinde iman, varlığım gayem “Türkmelim Türkiyem” ifadelerini kullandı.


Türkiye, Azerbaycan ve Türkmeneli gazetelerinde şiirleri yayınlanan Koca, üçüncü kitabında Musul ve Kerkük’ü anlatıyor.


Düzce’deki Eğitim Çalıştay’ı da Koca’nın şiirlerine ilham kaynağı olmuş. Koca “Düzce’ye söz verdik bir çığır açacağız.” İsimli şiirini Düzce Valisine ithaf etmiş…



“Gözlerimi bıraktım gözlerim sende kalsın” isimli şiiri ise Eğitim Uzmanı Cevdet Aşkın tarafından besteleniyor…



Koca’nın şiirini okur okumaz etkilenen Aşkın, şiiri bestelemeye karar verdiğini ifade etti. Eğitim Uzmanı Cevdet Aşkın Koca’nın üçüncü kitabında ele aldığı Musul-Kerkük ve Türkmenli konularının önemine dikkat çekti ve bu konunun üzerine değinilmesi gerektiğine işaret etti.

 

 

Haber;S.Kaşkır