Bolu Belediyesi Ağustos ayı ilk oturumu Bolu Belediye Meclisi Salonu'nda gerçekleştirildi. Söylemleri nedeniyle görevi kötüye kullanmak ve ayrımcılık suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan CHP’li Özcan, toplumun birçok kesiminden tepki alan yabancı uyruklu kişilere en temel insan ihtiyaçlarından suya ve katı atık vergisine 10 kat zam yapılması teklifini meclise sundu.

CHP VE İYİ PARTİ ‘EVET’ DEDİ

CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinin tepkisine rağmen iki partinin meclis üyelerinin oylarıyla söz konusu teklife ‘Evet’ oyu verdi. AK Parti ve MHP’li meclis üyelerinin ret oyu vermesine rağmen teklif oy çokluğuyla Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Yabancı uyruklu kişilere verilmesi önerilen su zammıyla ilgili karar, bir sonraki belediye meclisi toplantısında oylandıktan sonra kabul edilip edilmeyeceği belli olacak.

KENDİSİNİ ELEŞTİRENLERİ VATAN HAİNLİĞİ İLE SUÇLADI

Mecliste yaptığı konuşmada kendisini ayrımcı kararı nedeniyle eleştirenleri vatan hainliği ile suçlayan Özcan, “Bana ırkçı ve faşist diyenlere sesleniyorum. Hadi oradan! Bu ülkenin bekasını düşünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Türk de, Kürt de, Alevi de, Sünni de tıpkı benim gibi vatanseverdir. Bana ırkçı ve faşist diyenlerde vatan hainidir. Tarihe Damat Ferit gibi geçeceklerdir. Bu ülkenin bekasını düşünemeyen vatan hainlerinin dilinin, dininin, inancının, siyasi düşüncesinin, kırmızı çizgilerinin olmadığını halkımız görmüştür. Konu vatanseverlik olunca kimlerin FETÖ’cüler ile aynı ağızdan konuştuğunu Türk milleti görmüştür. Maalesef şaptan şeker olmuyor. Cinsini sevdiğimde cinsine çekiyor.” dedi.

‘BOLU’DA YAŞAYACAKSANIZ BUNLARLA MUHATAP OLACAKSINIZ’

Göreve geldiği andan itibaren Bolu nüfusunun yüzde 1’ini oluşturan sığınmacılara yönelik uygulamalarıyla gündeme gelen Özcan, son teklifiyle ilgiliyse  “Önerge getiriyorum. Bolu’da yaşayacaksan eğer bazı maliyetlere katlanman gerekiyor. Buradaki sığınmacılara sesleniyorum. Bunlar mülteci değil sığınmacı. Ben sizi Bolu’ya davet etmedim. Benden önceki belediye başkanı da davet etmedi. Sizi devlette Bolu’ya zorla göndermedi. Siz bir tercih hakkı kullandınız. Geldiniz Bolu’ya yerleştiniz. Kiminiz geçici ikametgâh aldı. Kiminiz almadı. Bolu’ya yerleşmek tercihse, nasıl Bodrum’da pahalı bir beache gidip 1 liralık suyu 10 liraya içmeye razı oluyorsan Bolu’da kalmak da bir tercihtir. Kalırsanız bu tür uygulamalarla muhatap olabilirsiniz. Bu tür uygulamaların muhatabı yapmam diyen belediye varsa buyurun kapımız açık. Taşınmanıza da yardımcı oluruz. Benim bu konudaki son sözüm şudur. Geldikleri gibi gidecekler.” diye konuştu.

SÖZ HAKKI VERMEDİĞİ MECLİS ÜYELERİNE ÇAY FIRLATTI

Öte yandan önerinin kabul edilmesine AK Partili Meclis üyeleri tepki göstererek söz istedi. Özcan’ın meclis üyelerine söz hakkı vermemesiyle tansiyon daha da yükseldi AK Partili Meclis üyelerine  "Sakin olun" diye bağıran Özcan daha sonra "Sizi Cumhurbaşkanı gibi mi sakinleştireyim? Alın o zaman size çay!" diyerek masanın altındaki poşet çayları meclis üyelerine fırlattı. Tanju Özcan'ın bu hareketi AK Partili Meclis Üyelerinin büyük tepkisine sebep oldu. Meclis üyeleri Özcan'a "Terbiyesiz, utanmaz, faşist diktatör" diyerek bağırdı. Salonda kısa süreli tartışma yaşanırken, Özcan kimseye cevap vermeden salondan ayrıldı.