Düzce dün akşam dolu ve sağanak yağışa teslim oldu. Akşam saatlerinde birden bastıran sağanak yağış yerini birden dolu yağışına bıraktı. Rüzgarla birlikte bastıran yağış özellikle köylerde etkili oldu. Doluya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kendilerini kapalı alanlara atarak korunmaya çalıştı.

Dolu yağışının ve rüzgarın etkili olduğu köylerden biri Fındıklı Aksu Köyü oldu. 90 haneli köyde etkili olan rüzgar ağaçları devirdi. Evlerin çatılarının uçmasına neden oldu.






Ağaçların yola devrilmesi nedeniyle köyde ulaşım güçlükle sağlanabildi. Vatandaşlar olumsuz hava koşulları nedeniyle perişan oldu.





Köyde yaşayanlar herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmaması için kendilerini güvenli alanlara attı. Köyde yaşayan bir vatandaş kovanların devrilmesi sonucu arıların saldırısına uğrayarak hastanelik oldu. Rüzgar, dolu ve sağanak yağışın köye verdiği zarar ise gün ağarınca ortaya çıktı.



Birçok ev ve bahçenin zarar gördüğü köyde vatandaşlar yağışın olumsuz izlerini silmek için onarma çalışması başlattı. Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından hasar tespit çalışmaları yapıldı. SEDAŞ, İl Özel İdaresi, Telekomünikasyon yetkilileri köye giderek haberleşme ve enerji hatlarında inceleme yaptı. İnceleme çalışmasının ardından köydeki 3 mahallede 3 ayrı ekip oluşturularak çalışmalara başlandı.