Konuralp Bölgesi’nde bulunan ve 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından Düzce merkez Orhangazi Mahallesi’ne katılarak Düzce Belediyesi’ne bağlanan Hatipli Ketenciler Köyü’nün 20 hanesi, 3 aydır su verilemiyor. İhtiyaçlarını köy dışında bulunan çeşmelerden taşıma suyla karşıladıklarını ifade eden mahalle sakinleri, uzun süredir devam eden su çilesi yüzünden büyük mağduriyet yaşadıklarını vurguladı. Konu ile ilgili Öncü mikrofonuna konuşan köylüler, seslerini Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere tüm yetkililere duyurmak istediklerini ifade etti.

“3 aydır susuzluk çekiyoruz”

Mahallede ikamet eden Fatma Yılmaz, yaşadıkları su sorunu ile ilgili şunları söyledi:

“Üç aydan beri suyumuz yok. Muhtara telefon ettim. Muhtar ‘yapacak bir şeyim yok’ diyor. Dedim suyum yok, depom yok. ‘Biz bir şey yapamayız’ diyor. Biz nereye başvuracağız? Nereye gideceğiz? Hayvanlarımız da su istiyor. Bilemedim artık nereye gideceğimizi. Şaşırdık. Muhtar bir şey demiyor. Biz Orhangazi’ye bağlıyız. Orhangazi’nin muhtarı ihtiyacınızı karşılasın diyor. Biz de oraya gidiyoruz, onlar da ‘Biz yapamayacağız’ diyor. Artık şaşırdık, nereye başvuracağımızı bilemiyoruz. En son Öncü TV’ye başvurmaya karar verdik.”

“Kimse çözüm bulamıyor”

Musluklardan su akmaması nedeniyle aylardır temizlik ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dert yanan tepkili mahalle sakinlerinden Nazile Uyanık, şu ifadelere yer verdi:

 “İhtiyacımızı aşağılardan su getiriyoruz. Yukarıda depomuz var, onunla karşılıyoruz. Yani gaye muhtarımızı suçlamak değil, su yetersizliğimiz var. Bu nereye kadar gidecek? Yirmi hane burada Orhangazi’ye bağlı. Odun alamıyoruz, belediyeye bağlıysak belediye suyumuzu vermiyor. Yani büyük yetkililere sesleniyorum ben. Bu yetti artık. Yemek yiyeceğiz, tabakları yıkayacak su yok, yiyecek tabak yok, hazır tabakla. Çamaşır giyineceğiz, ayda bir çamaşır alıyoruz, haftada bir çamaşır alıyoruz. Beyim 5 senelik muhtarlık yaptı, bir önceki muhtar beyimdi benim. O da bir çözüm bulamadı. Bir sondaj takıldı, ondan bir su çıktı, sapsarı. Kavun suyu gibi. Ne içilir, ne kullanılır. Muhtar da bir çözüm bulamıyor. Ben muhtarımı kötülemiyorum. Ama çözüm aranıyor bulunmuyor. Kimisi diyor ‘Vali’ye gidin.’ Kimisi diyor ‘Jandarmaya şikâyet edin.’ Jandarmaya gitsek, jandarma, muhtar, vali yapsın, belediye başkanı yapsın. Onlara gidiyorsun randevu vermiyorlar. Belediye Başkanı ile görüşmeye randevu yok, vermiyorlar. Muhtarınız size ayarlar diyorlar. Su sorunu çeken 15 hane vardır. Yukarı mahalle hiç görmüyor su, aşağı mahallelerden yolun kenarındakiler görüyor sadece. Yolun kenarından su alıyorduk, belediye suyu, belediye oraya bir traktör kum attı kapattı, biz su almayalım diye.”

“Düzce Belediyesi’nden su istiyoruz”

Hatipli Ketenciler Köyü eski Muhtarı Recep Uyanık ise su ihtiyaçlarını evlerinin önlerine koydukları depolardan karşıladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“İhtiyaçlarımızı depoyu doldurarak karşılıyoruz. Ben 5 senelik görevimde yukarıdaki mahalleye su taşıdım. Biz Düzce Belediyesi’nden su istiyoruz. Bir an şu su sorununu çözsünler.”

HABER: Savaş ARI