Taziye ziyaretinde Vali Ali Fidan’ın yanı sıra Düzce Garnizon Komutanı  J. Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz , Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ve Vali yardımcısı Salih Karabulut da bulundular. Yığılca Doğanlar  Köyü’nde gerçekleşen taziye  ziyaretinde Vali Fidan, Şehit Babası İslam Uysal’a , Devletimizin, Milletimizin başı sağ olsun diyerek  kendisinden herhangi bir isteklerinin olup olmadığını sorarak aziz şehidimize Allah’tan rahmet diledi. Şehidimizin ruhuna, Kur’an-ı Kerim okunarak İl Müftüsü Selami Emen tarafından dua edildi. 

"bu menfur saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır"
Şehidimiz için başsağlığı mesajı yayınlayan Vali Fİdan, "Hemşerimiz J.Asb.Çvş. Metin Uysal; 26.07.2016 tarihinde Diyarbakır İli Silvan İlçesi, Silvan Barajı inşaatını  koruma görevi sırasında  bölücü terör örgütünün alçak ve haince saldırısında, şehadet mertebesine ulaşmıştır. Ülkemizin istikrarını, milli birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef alan bu menfur saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Kahraman şehidimiz ile birlikte son günlerde  vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını feda eden aziz   şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet,  kederli ailesine ve aziz milletimize metanet ve başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. 
şiddetle lanetliyoruz
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerin roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal için taziye mesajı yayınladı.
Başkan Keleş’in taziye mesajı şöyle: “Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde teröristlerin baraj güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine yaptığı roketatarlı saldırı sonucu şehit düşen, Düzceli Jandarma Astsubay Çavuş Metin Uysal olduğunu büyük üzüntüyle öğrendik. Aylardır bu tür saldırılar nedeniyle birçok polisimizi, askerimizi, vatandaşımızı ve güvenlik görevlimizi maalesef şehit verdik. Genç yaşlı ve çocuk ayrımı yapmadan herkesi hedef alan eli kanlı teröristler ile onların arkasındaki mihrakları şiddetle lanetliyoruz. Aziz milletimiz bu hain saldırılar karşısında her zaman metanetini korumuştur. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik terörist eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Düzce’mizin ve milletimizin başı sağ olsun. Bu vesileyle şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı dilerim.” dedi.
bedelini ağır şekilde ödeyeceklerdir
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Düzce’ye son bir yıl içinde dördüncü şehit haberinin gelmesinin kendilerini ve Düzceli hemşehrilerini üzdüğünü kaydederek “ Ülkemiz son günlerde çok zorlu süreçlerden geçiyor. 40 yıldır mücadele ettiğimiz PKK terör örgütünün yanına Fettullahçı terör örgütü de eklendi. PKK terör örgütünün hain saldırılarına darbe girişimi ile tarihe kara leke olarak kazınacak diğer bir hain darbe girişimini yapan Fettullahçı terör örgütüne, milletimiz gereken cevabı vermiştir. Devletimiz ve milletimiz, bu iki kalleş terör örgütlerine en güçlü şekilde cevabı vermiş ve vermeye de devam ediyor. Ülkemizin istikrarına ve büyümesine göz dikenlerin hevesleri kursağında kalacaktır. Bölücü terör örgütü ile FETÖ örgütü yaptıklarının bedelini ağır şekilde ödeyeceklerdir. Ancak şunu da belirtmek isterim ki milletimizin feraseti ve dik duruşu bu zor günleri en kısa sürede atlatacağımızı gösterdi. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi belirlediğimiz hedeflere taşıyacağız. Milletimizin desteği ve gücü bizi daha çok çalışmaya itmektedir. Bizleri acıya sevk eden Yığılcalı Astsubay Çavuş Metin Uysal’ın şehadet şerbetini içtiği haberi bizleri bir kez daha üzmüştür. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve hemşehrilerimize sabırları diliyorum. Başımız Sağolsun” diye konuştu. 

haber;S.KAŞKIR