Komşu ilimiz Bolu’da 6-12 Mart haftasında 65,76 olan haftalık yüz bin kişiye düşen vaka sayısı, 12-19 Mart haftasında rekor artışla 100,38’e yükseldi. Bu tabloyla birlikte ‘yüksek riskli iller’ arasında bulunan Bolu, kırmızıya bürünerek ‘çok yüksek riskli iller’ listesinde yer aldı.

Bolu’da yaşanan artış nedeniyle yeni tip koronavirüs salgınına karşı önlemler genişletildi. Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları sebebiyle gösteri, yürüyüş ve eylemler 4 Nisan tarihine kadar yasaklandı.

Bolu Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, yapılacak gösteri ve yürüyüşlerin salgının artmasına neden olacağı belirtilerek, “Açık alanlarda yapılması planlanan, her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, kapalı yer toplantısı, oturma eylemi, basın açıklaması, stant açma, imza kampanyası, protesto eylemi gibi eylem etkinlikler, 4 Nisan saat 12.00’ye kadar yasaklanmıştır” denildi.

Öte yandan vaka artışının sürdüğü ve kırmızı renge bürünen kentte salgının durdurulmasına yönelik tedbir ve kısıtlamalara yönelik denetimler de il genelinde sıkılaştırıldı.

HABER: Mehmet GÜNESEN