Vali Ali Fidan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Kültür Turizm Müdürü Özcan Budak ve Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Akçakoca sahillerinde incelemelerde bulundu.

Potansiyeller incelendi

Vali Ali Fidan ve beraberindeki heyet, Akçakoca Balıkçı barınağından başlayarak Melenağzı Köyü’ne kadar devam eden sahil bandında tekne ile yapılan bir gezi ile incelemelerde yaptı.  Melenağzı’nda bulunan piknik ve mesire yerleri ve işletmeler ziyaret edilirken, özellikle Melenağzı Köyü’den Karadeniz’e dökülen Büyük Melen üzerindeki 4 km’lik parkur üzerinde tekne turu, kano, jet ski ve olta balıkçılığı gibi aktiviteler için alandaki potansiyeller incelendi.

Amerikalılar film çekmiş

Doğal güzellikleri yanı sıra Gürcü gelenek ve göreneklerini günümüzde de yaşatan bir köy olan Melenağzı Köyü’nün deniz kıyısında olması ve geniş kumsal şeridine sahip olması açısından yazın çok sayıda yerli ve yabancı turist çekmesini sağlıyor. Yine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Amerikalılar Karadeniz'de 2 filminin bir kısmı Melenağzı Köyü’nde çekti.

Haber;S.KAŞKIR