Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görevli bir işçi olan Engin Verep’ten örnek davranış… Camikebir Mahallesi’ndeki Düzce Valiliği önünde temizlik yapan 38 yaşındaki Verep, bankta bir çanta buldu. Çantayı da aldığı gibi Valilik önünde bulunan polis ekiplerine, “Ben çanta buldum” diyerek teslim etti. Emniyete intikal eden olay üzerine çantanın içindekiler sayılarak, çanta sahibini bulmak için çalışma başlatıldı.



Tüm bu olanları duyan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, temizlik işçisi olan Engin Verep’i makamına davet etti. Süpürgesini eline alan Verep Başkan Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve birim amirleri ile bir araya geldi.



“Kontörüm yoktu, amirlerime haber veremedim; ben de polise teslim ettim”
Başkan Ay ile selamlaşmasının ardından yaşadıklarını anlatan Verep, şunları kaydetti:

“Süpürüyordum yolları, süpürürken ağacın dibinde çanta buldum. Müdürümü arayıp, çanta bulduğumu ve içinde ne olduğunu bilmediğimi söyleyecektim ama cep telefonumun kontörü olmadığı için arayamadım. O arada bir polis ekibi denk geldi. Durumu anlattım ve onlara çantayı teslim ettim. Çantayı hiç açmadım hemen onlara teslim ettim. Sonra içinde para ve altın olduğunu öğrendim”

“Çok onurlu bir davranış”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise bu onurlu davranış karşısında şu ifadelerde bulundu:

“Ben de olayı duydum. Arkadaşlar beni aradılar ben de Emniyet Müdürümü aradım. Kendisi ile birlikte bugün Pazar olmasına rağmen daireye geldik. Çok onurlu bir davranış. Arkadaşımızı tebrik ediyoruz. Kendisini de ödüllendireceğiz. Çünkü böyle güzel bir davranış bu devirde çok güzel bir şey. Borcu var, telefonunda kontörü dahi yok çantanın hiç içini dahi açmadan orada polislere teslim ediyor.”



“Bu olay tüm bu yaşananlar içerisinde moral ve motivasyon oldu”
İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz önemli bir noktaya dikkat çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Biz mesleğimiz gereği hep yanlış işlerle uğraşan, hırsızlıktan tutun birçok asayiş olayının içerisinde böyle onurlu bir davranış gerçekten takdire şayan. Bizim arkadaşlarımız da tabi çantanın sahibini bulup teslim ettiği için bizim de çok rastladığımız olaylardan değil aslında. Bize de haber verdiler. Seve seve geldim. Bu olay tüm bu yaşananlar içerisinde moral ve motivasyon oldu. Ben gerçekten kardeşimizin şahsında onu yetiştiren anne babanın elinde öpüyorum.”

Düğün borçlarını Başkan Ay, üstlendi
Yapılan konuşmaların ardından, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, henüz 8 aylık evli olan ve halen düğün borçları bulunan Verep’e güzel bir jest yaptı. İlk olarak 1 maaş ikramiye ve 1 hafta izin verdiği Verep’in düğün borçlarının takip edileceğini kaydeden Ay, Verep ile eşine Akçakoca’da 5 yıldızlı otelde 1 gecelik de tatil ödülü verdi.

Öte yandan sahibine teslim edilen çantanın içerisinden,13 bin 500 TL nakit para, 20 Cumhuriyet ve 22 çeyrek altın olduğu öğrenildi.



Haber: Ö.YILMAZ