Yaklaşık 2 yıldır gündemde olan Çilimli’deki şehirlerarası otobüs terminali lafta kaldı. Çilimli Sapağı’nda otoban girişinde bulunan yaklaşık 10 dönümlük alana yapılması planlanan terminal projesinde bir arpa boy alınamadı. Ankara ve İstanbul gibi önemli iki ilin yol güzergâhında olması nedeniyle en uygun yer olarak belirlenen Çilimli Belediyesi’ne ait arazi bugünlerde Tank Raf Ve Teşhir Ekipmanları imalatı yapan bir fabrika tarafından kullanıldığı görüldü.

 

 


Fabrikanın Müdürü Şinasi Akbulut


terminal için belirlenen alanda İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut’un müdürü olduğu Simetri fabrikasının yerli imkânlarla ürettiği "monorail sistemi"nin deneme istasyonu sergileniyor. Çilimli’ye Cezaevinden sonra yapılması planlanan en büyük yatırım olarak görülen terminal için söz konusu alanda ise hiçbir terminal hazırlığı yok.

 

 


Projesi bitmişti


Projesi hazır olan terminal için Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz son açıklamasında kaynak arayışlarının devam ettiğini bildirmiş ve gelen kaynağa göre etap etap ilerleyeceklerini söylemişti. Projesi tamamlanan Çilimli otobüs terminali için belirlenen belediyeye ait alanın İl Genel Meclisi Başkanı Şinasi Akbulut’un müdür olduğu fabrika tarafından kullanılması, terminal projesinin rafa kalktığını gösterdi.


Projenin hayata geçmesiyle birlikte, D-100 karayolu güzergâhında bulunan İlçeden yolcu almak isteyen otobüs firmaları ilçenin girişinde yol üzerinde beklemek zorunda kalmayacak, tehlikeli bir şekilde yol kenarında otobüs bekleyen yolcular ise rahatlayacaktı.

 

Haber;S.Kaşkır