KESK ve Eğitim-Sen, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Spor Sokak girişinde basın açıklaması için toplandı. Üyeler adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Fevzi İpek yaptı. 1 Eylül'ün tarihin en kanlı savaşı olan İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı gün olduğunu söyleyen İpek, “Emperyalist güçler arası bu savaş 50 milyondan fazla hayat ve bir o kadar da sakat bıraktı.” dedi.

Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İpek, “Savaş tehdidi, emperyalist işgal politikaları tüm dünyada ve Ortadoğu'da öncelikli sorun haline gelmiş bulunuyor. Suriye, Mısır, Irak, Filistin, Lübnan başta olmak üzere tüm Ortadoğu adı konulmamış bir savaş alanı durumunda” şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Fevzi İpek ayrıca AK Parti hükümetinin yaşanan olaylara çanak tuttuğunu savundu.

İpek, “Bugün Mısır'da Müslüman Kardeşler için timsah gözyaşı dökenler ABD'nin 10 yıldır Irak'ta sürdürdüğü vahşi politikalar karşısında sessizliğe bürünmeyi tercih etmektedir. AK Parti Suriye politikası ile Esad rejimine karşıtlık adı altında El Kaide bağlantılı silahlı çetelere verdiği destek Rojava katlimı ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir.” dedi.

 

Haber: M. YILMAZ