Kış aylarının eziyeti kaldırım taşları için çalışmalar başladı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, 2004-2009 yılları arasındaki görev süresinde yaptırdığı kaldırım taşları kış aylarında yayalara eziyet oluyordu.

 

 

Özellikle karlı havalarda aşırı kayganlaşan kaldırımlarda yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, taşların kış şartlarına uygun hale dönüştürülmesini istiyordu. Başkan seçilmeden önce halktan gelen şikayetler üzerine önümüzdeki kış aylarında bu problemi ortadan kaldıracağına dair söz veren Başkan Keleş, çalışmalara Düzce’nin en işlek noktalarından biri olan Gaziantep Caddesi’nden başladı.

 

 

Kaldırım taşlarının üst yüzeyinin tırtıklanması için en uygun yöntemi bulmak üzere inceleme çalışmaları yapıldı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise bu çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan ön araştırmalar sonucunda mevcut kaldırım taşları için en uygun yönteme karar verilerek kaldırımlar tırtıklanacak, seçilecek olan kimyasal sıvıyla taşların üst yüzeyleri kaymayacak hale getirilecek.

 

 

Böylece kaldırım taşları, kış aylarında daha kullanışlı bir hal alacak. Uygun yönteme karar verdikten sonra başlayacak olan çalışmalar, kış aylarından önce bitirilecek. Başkan Keleş ve beraberindeki heyet daha sonra kısa bir Düzce turuna çıktı. Keleş, Ziraat Bankası çevresinde yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

 

 

 

Haber;C.Üstüner