Hükümet, kurban bayramlarında kurban derisi toplama yetkisini sadece Türk Hava Kurumu’na veren yasal düzenlemeyi ortadan kaldırdı. Bu zamana kadar tek yetkili olan THK’dan yetkinin alınmasından sonra vakıflar, dernekler, camiler ve öğrenci yurtlarının da kurban derisini toplamasının önünü açtı. Bayram öncesi basında çıkan haberlerde Türk Hava Kurumu’na deri bağışlarını da etkiledi.

Türk Hava Kurumu (THK) Düzce Şubesi Başkan Yardımcısı Ferdi Üstüner, “ Bayramdan önce “THK’dan bu yetki alındı” şeklinde haberler yapılması Türk Hava Kurumuna deri verecekleri de vermekten vazgeçirtti. Artık toplamıyor şeklinde aksettirilmesi nedeniyle bir çekinme oldu. Bu da vakıflar, dernekler, camiler ve öğrenci yurtları için bir fırsat doğurdu” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) basında çıkan, kurumun deri toplamasının yasaklandığı şeklindeki haberlere rağmen THK kendi çabaları ile deri topladığını hatırlatan Üstüner, Türk Hava Kurumunun deri toplamasının yasaklandığı yönündeki haberlerin yanlış aksettirildiği ve yasak getirilmediği ifade ederken diğer kurumlara serbestlik getirildiği için yanlış anlaşıldığı belirtildi.

Üstüner, Türk Hava Kurumu kendi çabaları ile il genelinde 3 günlük bayram süresince bin 168 sığır derisi, 68 koyun derisi ve 4 tane keçi derisi topladıklarını açıkladı.

 

Haber; S.KAŞKIR