İl Genel Meclisi Ekim ayı 3. birleşimi yapıldı. Toplantıda sürpriz konuklar vardı. Toplantı devam ederken salona önce Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve kurul üyeleri, bir kaç dakika sonra ise Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık ve taban birlikleri üyeleri girdi.

Ticaret Odası Kadın Girişimcileri Kurulu Üyeleri meclis üyeleri ile teker teker selamlaştıktan sonra salondaki boş sandalyelere oturdu. İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül'ün söz verdiği Yasemin Karslıoğlu ziyaret amaçlarının, Konuralp’te yapılan kazı çalışmalarında destek istemek olduğunu ifade etti. Düzce'de gizli kalmış doğa ve tarihi yapının olduğunu ve bu güzellikleri gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını ifade eden Karslıoğlu, Konuralp’teki kazı çalışmaları için ayrılan 100 bin TL’lik ödeneğin bitmesi sebebi ile çalışmaların durduğunu ve ortaya çıkarılan tarihi eserlere çocuklar ve kendini bilmezler tarafından zarar verdiğini iddia etti.

Kazı çalışmaları için daha fazla kaynak isteyen Karslıoğlu, “Hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız, var olan değerleri ortaya çıkarıp Düzce'ye kazandırmalıyız, bu tarihi eseler Düzce'nin turizmde kalkınması ve gelişmesi için büyük önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül ise tarihi değerlerin ortaya çıkarılması noktasında meclis olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti. İl Genel Meclisi Toplantısına katılan Vali Yardımcısı Salih Karabulut ise gerekli çalışmaların yapılacağını ve değerlerin gün yüzüne çıkarılacağını söyledi.

İl Genel Meclisi Toplantısı devam ederken toplantı salonuna bu kez Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık ve taban birlikleri üyeleri girdi. Amatör spor Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleşen ziyarette, ASKF Başkanı Erdoğan Bıyık, Düzce'de spora verdikleri destekten ötürü Meclis Başkanı ve Meclis üyelerine teşekkür ederek meclis üyeleri adına meclis başkanı Muzaffer Bülbül'e plaket takdim etti.

Haber: M. YILMAZ