Düzce’nin kalkınması amacıyla Düzce Üniversitesi’nin sağlık ve çevre alanlarındaki ihtisaslaşma çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda imzalanan sözleşmelerle birlikte saha çalışmaları da başladı.

Gümüşova Dereköy’de gerçekleştirilen kestane dikim törenine; Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Doktor Öğretim Üyesi Şemsettin Kulaç, köylüler ve gönüllü çiftçiler katıldı.



Törende başlangıç olarak 23 kestane fidanı dikildi. Düzce Üniversitesi, ihtisaslaşma faaliyetleri çerçevesinde, şehrin iklim koşullarına çok uygun kestane yetiştiriciliğini ve dolayısıyla arıcılığı yaygınlaştırarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

Öte yandan “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” çerçevesinde beş pilot yükseköğretim kurumu arasında yer alma başarısı gösteren Düzce Üniversitesi’ne Yükseköğretim Kurulu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından 73 milyon 247 bin TL’lik dev bütçe ayrıldığı bilinirken, bu bütçenin tamamı, Düzce’nin kalkınması amacıyla üniversitenin sağlık ve çevre alanlarındaki ihtisaslaşma çalışmalarında kullanılacak. Bu doğrultuda projelerini hızlı bir şekilde hayata geçirmek için kolları sıvayan üniversite, tıbbi aromatik ve kestane yetiştiriciliği için Düzceli çiftçilerle imzaladığı sözleşmeler sonrası sahada uygulamalarını sürdürüyor.

Haber: C.ÜSTÜNER