Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından, Dipsizgöl Köyü ile Topuk Yaylası arasında bulunan 6 kilometrelik mesafede, 30 aracın katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda sporcular parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarıştı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Metin Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, şampiyonanın final yarışlarının yapıldığını söyledi. Yarışlara 30 aracın kayıt yaptırdığını anımsatan Çeker, bu sayının bir rekor olduğunu vurguladı.
Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen sembolik startın ilgi gördüğünü anlatan Çeker, "Şampiyona içerisindeki en iyi parkurlardan birisi burası. Düz bir asfalt, etrafı korunaklı. Tüm sürücüler memnun. Bir federasyon başkanı olarak da tüm bunlardan gurur duyuyorum. Yarışlar 5 ayrı sınıftan oluşuyor. Burada Türkiye Şampiyonu belli olacak. Şampiyonanın finali olması dolayısıyla çekişme de baya büyük. Yarışlar sonucunda şampiyonlara ödüllerini vereceğiz" diye konuştu.
Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar ve Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen yarışlarda Kategori 1’de Burak Başlık, Kategori 2’de Galip Atar, Kategori 3’te İsmet Toktaş ve Kategori 4’te Ümit Ülkü birinci oldu. Organizasyon ödül töreni ile sona erdi.