Kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen ve kamu kurumlarına borcu bulunan vatandaşlar için 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında kurum bilgilendirmeleri devam ediyor.  

Vergi Dairesi Müdürü Şaban Ulukaya, Düzce Defterdarı Ali Aykaş ve SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu bu kez Düzce TSO’da kesinleşmiş vergi ve diğer borçlara ödeme kolaylığı getiren kanunun detaylarını anlattı.

Toplantıya Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Başkan Yardımcısı Ümit Ülgen, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Coşkun ve Murat Saydam ile Meclis Üyesi Hasan Arslan da iştirak etti.

Toplantıda; Vergi Dairesi Müdürü Şaban Ulukaya kamu alacaklarıyla ilgili sunum gerçekleştirirken, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu da SGK yapılandırmalarıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Yapılandırma için son tarih 31 Temmuz
Diğer taraftan Düzce Belediyesi de emlak, çevre temizlik, ilan, reklam vergileri ve su borçlarına ilişkin çıkarılan yapılandırma kararı hakkında bir açıklama yayımladı. Açıklamada, kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 31 Temmuz 2018 mesai bitimine kadar belediyeye başvurması gerektiği bildirildi.

Belediyeye borcu olan vatandaşlardan isteyenlerin peşin, isteyenin taksitli ödeme yapabileceği uygulama kapsamındaki peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranları üzerinden hesaplanan tutardan yüzde 50 indirim yapılacak. Vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında 6 ila 18 ay arasında değişen taksitlerle de ödeme yapılabilecek. Peşin ya da taksitli ödeme tercihinin verilecek dilekçede vatandaş tarafından belirtilmesi gerekiyor. Kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde, kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.
 

Haber: C.ÜSTÜNER