Düzce merkeze bağlı Mamure Köyü’nde ikamet eden Aydın ailesinin yaşamı iki hafta önce evlerinden çıkan yangın nedeniyle alt üst oldu.

Elektrik kontağı kaynaklı yangında evleri alevlere teslim olan Cevdet ve Emine Aydın çifti, o gün bu gündür hayatlarını kendilerine ait traktörün römorkunda geçiriyor.

Maddi sıkıntılardan dolayı büyük hasar gören evlerinde tadilat yapamadıklarını anlatan Cevdet Aydın, yardım için başvuru yaptığı kurumlardan sadece Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden 3 bin TL aldıklarını belirtti.


“Hanım kendini evden dışarıya zor attı”

Yangın günü yaşananları anlatırken, o günü adeta tekrar yaşayan Aydın, şu ifadeleri yer verdi:

“Yangının çıktığı gün pazaryerinin oraya gitmiştim eve geldiğimde prizden ateş çıkmış hanımda evde yatıyordu. Seslendim, bağırdım hanım kendini evden dışarıya zor attı.”


“Borcumuz olduğu için zor durumdayız”

Borçları yüzünden evi onaracak parası olmadığını belirten Aydın, “Maddi hasarım var 50 ila 100 bin lira civarında. Evimi onarmak için ihtiyacım var ama borcumuz olduğu için zor durumdayız.” dedi.

“Evimiz olmadığı için römorkta yatıyoruz”

Evleri yandığı ve kalacak yerleri olmadığı için eşiyle traktör römorkunda yattığını ifade eden Cevdet Aydın, “Evimiz olmadığı için traktör römorkunun içinde yatıyoruz. Yardım istiyoruz, borcumuz var. Muhtarlar da bizimle ilgilenmiyor. Kendi yerimiz, tarlamız var ama mahkemede olduğu için oradan da gelir gelmiyor bize.” diye konuştu.


“Hala olayın şokundayım”


“Hala olayın şokundayım.” diyen Emine Aydın ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Yatıyordum ben evde beyim bağırdı bana “çık” diye pencereden çıktım bende hala olayın şokundayım. Yardım istiyoruz vatandaşlarımızdan evimiz için.”
Yaklaşan sonbahar ayları öncesi tek isteklerini başlarını sokacak bir ev olan Aydın çifti yardımsever vatandaşların desteğini bekliyor.


 Haber : C.A. KUŞ
 GÖRÜNTÜ : T.AKARSU , C. A. KUŞ