TRT OKUL'un hem eğlendiren hem de kazandıran yarışması Otobüs Durağı bugün Düzce’de çekim yaptı. Asar Suyu'ndaki bir otobüs durağında şanslı yolcularını bekleyen Otobüs Durağı programının amacı otobüs beklemeyi eğlenceli hale getirmek. Düzceli vatandaşlarda bugün durakta otobüs beklerken hem kazandılar hem de keyifli dakikalar geçirdiler.



Yarışmanın Uygulayıcı Yapımcı'lık görevini üstlenen Emrah Aktürkten aldığımız bilgilere göre yarışmada genel kültür soruları soruluyor ve yarışma 3 etaptan oluşuyor.



Aktürk"Otobüs Durağı TRT OKUL ekranlarında yayınlanıyor. Eğlenceli ve bilgi yarışması yapma isteğiyle bir yola çıktık ve öyle de bir program oldu. 3 etaptan oluşan bir yarışmamız var burda. Birinci etapta yarışmacılara 5 soru soruyoruz bir dakika içinde bu beş soruya doğru cevap verirlerse bizden para ödülü kazanıyorlar ikinci etaba geçip devam etmek isterlerse bizim hediyelerimiz var. Akıllı telefon, androit tablet, leptop gibi. İkinci etapta da her soru için 15 saniye süre veriyoruz yine beş soruya doğru cevap verirlerse final oyununu da oynayıp hediyelerden birini alıp gidiyorar" bilgilerini verdi.


Durakta otobüs beklerken Otobüs Durağı ekibiyle karşılaşıp yarışmayı kabul eden Elif Yılmaz, üçüncü soruyu yanlış cevaplayarak yarışmadan teselli ödülüyle ayrıldı.


Ben üç soru bildim. En zorlandığım soru ise sempatik kelimesinin zıt anlamlısıydı.İkinci etaba malesef geçemedim. 20 lira teselli ödülüyle yarışmadan ayrıldım.



Otobüs Beklemenin En Eğlenceli Hali sloganıyla şehir şehir gezen programınYönetmenliğini Alper Kaya, Yapımcılığını ise Orhan Öztürk üstleniyor. Her şehirin hem merkezinde hem de üniversitesinde olmak üzere iki bölüm yapılıyor. Düzce'mizde gerçekleşen program en geç üç hafta içinde Cuma akşamı 00:10'da Cumartesi günü 11:15'te ve 23:00'da olmak üzere TRT OKUL ekranlarında 3 kez ekranlara gelecek.