1 Nisan Pazar günü 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi’nde yapılacak olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri ile oda meclisi seçimleri için heyecan başladı. Düzce’nin özel sektör, sanayi ve ekonomi alanlarındaki gidişatına yön verecek seçimler aynı zamanda Düzce’nin kaderini de belirleyecek.

Öncelikli amaç komitelere girmek
Kamuoyunda kıran kırana geçeceği belirtilen seçimlerde gönlünde başkanlık yatan adaylar çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 11 meslek komitesinden basın yayın, danışmanlık, eğitim ve sağlıkçılardan oluşan 1. Meslek Komitesi, makine ve makine imalatı ve metal işlemecilerden oluşan 4.Meslek Komitesi ve tekstil imalatı ve perakende satışçılarından oluşan 7. Meslek Komitesi seçimlere tek grup girmenin rahatlığını yaşarken 8 meslek komitesinde adaylar komitelere girmek için mücadele edecek.

8 adayın gönlünde başkanlık yatıyor
Bu aşamadan sonra komitelerden alnının akıyla çıkan adaylar arasında başkanlık yarışı başlayacak. Bu dönem mecliste yeni isimlerin olacağının sinyalinin şimdiden verildiği seçimlerde bazı isimler öne çıkarken başkanlık için halen 8 adayın olduğu biliniyor. En çok oyu alanın komitelere gireceği seçimlerde 11 komiteden birkaçında ismi geçen adayların, hem oda meclisinde hem de başkanlık seçimlerinde şansını artırmak istediği şeklinde yorumlanıyor.

13 sandıkta oy kullanılacak
11 meslek komitesinin bulunduğu Düzce TSO’da 2 ve 8. Meslek komitelerinde üye sayıları çok olduğundan dolayı 2’şer sandık fazla bulunacak ve oy kullanma işlemleri 13 sandıkta gerçekleşecek. Sabah saat 09:00’da oy vermeye başlayacak olan üyeler en son 17:00’a kadar oy kullanabilecek. Sandıkların başında ise Merkez Seçim Kurulu’ndan yetkililer bulunacak. İsteyen gruplar sandık başlarında temsilci bulundurabilecek.

Haber: Ö.YILMAZ