Düzce TSO'da yeni yönetimle birlikte yeni uygulamalar da başladı. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın artık bir danışmanı var. Danışmanlık ve iş geliştirme alanlarında yıllarca yurt dışı merkezli kuruluşlarda görev alan ve daha sonra Almanya merkezli bir şirket kuran işadamı M.Alphan Namlı, bilgi ve birikimlerini Düzce TSO ile paylaşma adına danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Merkezi Frankfurt-Almanya'da bulunan ve Türkiye dahil 15 ülkede faaliyeti olan şirketinde denetim ve belgelendirme hizmeti veren Namlı, ayrıca kurum ve kuruluşlara danışmanlık da yapıyor. Bu kapsamda Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır'ın talebi doğrultusunda İşadamı Alphan Namlı odaya danışmanlık hizmeti vermeye başladı. Şirketinin işleri dolayısıyla haftanın 4 günü İstanbul'da olan Namlı, 3 gün ise Düzce'ye gelerek kurum çalışanları ve oda yönetimi ile toplantılar yapıyor. Bir kaç dil bilen ve yurtdışı bağlantıları güçlü olan Namlı, odanın büyümesi ve daha iyi hizmet vermesi adına çizilecek yol haritasını şekillendiriyor.

MARKA ZİYARETİNDE HAZIR BULUNMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fatih Akbulut'un odayı ziyareti sırasında da yeni Danışman Alphan Namlı, Başkan Fahri Çakır'ın yanında hazır bulunmuştu. Ziyarette konuşan Düzce TSO Başkanı Fahri Çakır, MARKA’nın bölgenin en güçlü destek unsurlarından biri olduğunu belirterek, oda ve ajans olarak görevlerinin üyelere en uygun destekleri belirleyerek faydalandırmak olduğunu ifade etmişti.

M.ALPHAN NAMLI KİMDİR?

Namlı, 1971 yılında Nevşehir'de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir'de tamamladıktan sonra Gaziantep Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve devamında yüksek lisans yaptı. 1995 yılında Türk Standardlar Enstitüsü ile Goststandard (Rusya)'nın ortak girişimi olan TSE-Sojuztest Kalibrasyon Merkezi'nde 5 yıl süre ile çalıştı. İngiltere merkezli uygunluk değerlendirme kuruluşu ve İtalya merkezli denetim ve belgelendirme kuruluşunun 5 yıl süreyle Türkiye temsilciliğini yaptı. 2 yıl boyunca Uluslararası İş Geliştirme Direktörlüğü yaptı. Halen merkezi Frankfurt-Almanya'da bulunan ve Türkiye dahil 15 ülkede faaliyeti olan RoyalCert Intational Registrars Gmbh'nin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Türkiye'deki İngiliz Ticaret Odası'nın bir dönem divan başkanlığını da yapan M. Alphan Namlı Türk-Fransız İş Konseyi ve İngiltere'deki Türk İşadamları derneklerine üyesi. Halen Nevşehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olmakla beraber aynı zamanda Yunanistan'da faal olan Kapadokyalılar Derneği fahri üyesi.

MAKAM ŞOFÖRÜNE SİLAH

Öte yandan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Fahri Çakır'ın makam şoförünün silah ruhsatı verilmesi için emniyete başvuruda bulunduğu öğrenildi. Ruhsat verilmesi halinde daha önceki başkanların gerek duymaması nedeniyle makam şoförü ilk kez Çakır döneminde silah taşıyarak görev yapacak.

Haber; C. ÜSTÜNER