Kalıcı Konutlar Bölgesi’nde inşa edilecek Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmalar hızlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün girişimleri sonucu Düzce'ye kurulması kararlaştırılan Bilim Merkezi ile ilgili bugün Düzce Valiliği’nde önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK heyeti Düzce’de
Başkanlığını Prof. Dr. Arif Ergin’in yaptığı TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeleri bu sabah çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere geldikleri Düzce’de valilikte düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya başkanlık eden Düzce Valisi Zülkif Dağlı, görüşme öncesi basına kısa bir bilgilendirmede bulundu.



“Çalışmalar artık somutlaşmaya başladı”
Vali Dağlı, Düzce’ye kazandırılacak Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili çalışmaların artık somutlaşmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: “Bugün itibariyle bu çalışmalar Bilim Kurulu’nun arzına sunulacak. Değerli hocalarımız, bilim kurulu üyelerimiz bunu olgunlaştıracaklar. Biz bir mimari proje hazırladık. Bu projenin içerisindeki yapılacak değişiklikler nasıl bir hal alınacağı ve yapılacak konseptle ilgili burada detaylı bir çalışma yapılacak. Öğleden sonra da yerine gidilmek suretiyle yerine göreceğiz. Kısa bir zamanda temel atmayı planlıyoruz.”

Haber: C. ÜSTÜNER