Kalıcı Konutlar Çolak İsmail Atay Er Meydanında bu yıl 12.si gerçekleştirilecek olan Yağlı Pehlivan Güreşleri için Düzce Belediyesi önünden kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen güreşler için Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, 654 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mum dağıtarak vatandaşları güreşe davet etti.


Anıt Park Meydanı’nda biten yürüyüşte konuşan Başkan Ay, yarın saat 10.00’da başlayacak olan güreşlere tüm Düzcelileri davet etti.



“Osmanlıdan beri gelen gelenek bu”
Tüm güreş severleri er meydanına beklediğini kaydeden Ay, şu ifadelerde bulundu:

“Pehlivanlarımız gelmeye başladı. Güreşlerimiz kıran kırana olacak. Güreş sever Düzce halkını davet ediyoruz. Orada ikramlarımız da olacak. Osmanlıdan beri gelen gelenek bu. Bu geleneği devam ettirme açısından esnaflarımızı, halkımızı mumla güreşe davet ettik. Biz tarihimize bağlı bir belediyeyiz. Bu anlayış çerçevesinde tarihe bağlı, güreş ata sporumuzu tanıtmak daha üst düzeylere çıkartmak bir de geçmiş pehlivanlarımızı orada anacağız, gelecekteki pehlivanlara yol açma adına çayırda belirli bir kategoriye girmeleri için gayret sarf edeceğiz.”



“Her şey ücretsiz”
Yaklaşık 33 pehlivanın kol bağlayacağı güreşler için ücretsiz otobüslere gerek olmadığını belirten Ay, şunları kaydetti:

“Zaten güreşimiz ücretsiz, oradaki ikramlar ücretsiz, her şey ücretsiz. Çeşitli bölgelerden gelineceği için tamamını ücretsiz yapmamız gerecek o yüzden otobüsleri ücretsiz yapmaya gerek yok. Vatandaşımızın o konuda öz verili davranacağını düşünüyorum.”

Haber: H.GÜRSOY