Konuralp’in turizm kenti olması yolunda çalışmalar hızla ilerliyor. Pek çok etkinlik ve projenin yapıldığı Konuralp’te bugün hem trekking yolu hizmete açıldı hem de Konuralp 40 Basamaklar’da yapılan off-road yarışlarının startı verildi.





Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarınkatıldığı, program Konuralp Atlı Kapı’dan başlayan trekking yolunun hizmete açılması ile başladı. Protokol Antik Şehir Konuralp’i hizmete açılan trekking yolu boyunca gezdi.





Konuralp’teki program 40 Basamaklar’da yapılan off-road yarışlarının seremoni startının verilmesi ile devam etti. Yarış başlamadan önce protokol ve vatandaşlar Düzce Belediyesi Mehter Takımı’nı dinledi. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yarışların başlaması için gereken seremoni startını verdi.

“Konuralp 2-3 yıl zarfında bir cazibe merkezi olmaya aday”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı program sonrasındaki yaptığı konuşmasında Konuralp’in 2-3 yıl içerisinde cazibe merkezi haline geleceğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Hedefimize nasıl ulaştığımızı adım adım görüyoruz. Bugün önemli bir adımlardan olan önemli bir etkinliğimizi yerine getirdik. Burada yöresel yemeklerimiz, off-road yarışmalarımız, trekking ilgili olan çalışmalarımızı başkanımızın yaptığı yolları yürüyerek hep birlikte gördük. İnşallah Konuralp 2-3 yıl zarfında gerçekten çok önemli bir cazibe merkezi olmaya aday. Biz de bu yolda hep birlikte bu tanıtıma katkı vermeye çalışıyoruz.”

“Tüm faaliyetleri yapabilecekler”
Konuralp’e gelenlerin nereden ve nasıl yürümesi gerektiğini bilmediklerini ve yapılan bu trekking yolu ile birlikte vatandaşların bölgeyi daha rahat gezebileceklerini kaydeden Başkan Keleş şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Şimdi Atlıkapı’dan başlıyorlar, camiyi, türbeyi, daha sonra antik tiyatro ve su kemerini, sosyal tesisi, Roma Köprüsü ve tarihi surları görüp en sondaki bitiş noktasında buradaki yöresel ürünleri satın alabilirler. Bir de buranın tarihi dokusuna uygun kafe tarzı yerlerde yeme-içme faaliyetlerinden sonra Konuralp’i geçmiş olacaklar.”

“Buraya Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirler gelecek”
Bugün Konuralp 40 Basamaklar’da yapılan off-road yarışlarının ilgi gördüğünü kaydeden Keleş, böyle etkinliklerin artık Konuralp’te yapılacağını belirtti.
“Bugün bu faaliyetlerin arasında bir de off-road yarışması düzenledik. Motor sporları da Düzce’de ciddi şekilde gelişiyor. Bundan sonraki yarışlar buradan start almak suretiyle devam edecek. Böyle etkinlikler Konuralp’de yapılacak artık. Tahmin ediyorum buradaki çalışmaları bitirdikten sonra buraya Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirler gelecek. Birçok sivil toplum kuruluşu burada ilgi görüyor.”

“Her şey kaliteli”
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş bölgede yapılan çalışmalara hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, “Buradaki hiçbir şey kullan at olmayacak. Her şey doğal taşlarla, dekoratif aydınlatma direkleriyle, kaliteli malzeme ve kaliteli işçilikle gerçekleştiriyor.” Dedi.








Haber: Ö. YILMAZ