Düzce'de sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına son olarak 112 acil servis ekibinin darp edildiği iddiası eklenirken, bu duruma tepkisiz kalmayan Türk Sağlık-Sen Düzce Şubesi “Sağlık çalışanlarını kim koruyacak?” çıkışında bulundu.
 
'Biz kime sığınacağız?'
Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, bir kez daha şiddeti kınadı ve çözüm istedi.
“Bizler de insanız eksiklerimiz olabilir. Ama bunun yolu şiddet değildir.” diyen Çavuş geçmiş olaylardan da örnek vererek şöyle konuştu:
“İlimizde bu üst üste yaşanan 4. sağlıkta şiddet olayı ve maalesef biz sizlerin karşısındayız. Görevi kaidesi çok değerli halkımıza, vatandaşlarımıza en kaliteli sağlık hizmeti sunmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu sağlıkta şiddeti gerçekten çok üzülerek izliyorum. Daha bizler 7 yıl önce bir ilimizde bir cinayet olayına giden bir 112 ekibimiz ortada kalan 6 aylık bebeğe kendi sütünü vererek sakinleştirdi. En son geçen haberlerde de gündeme geldi. 7 yıl sonra aynı çocuğu gördüğü zaman hemşire arkadaşımız duygulandı. Böyle insanlarız biz. Yine 112 çalışanı 500 metre hastayı kar engelinden dolayı sırtında ambulansa taşıdı. Şimdi bu kadar kutsal bir mesleği icra eden arkadaşlarımızın gördüğü bu muamele yakışmıyor. Hem dini değerlerimiz hem de milli değerlerimiz hem de milletimizin kültüründe şiddet asla yok. Bizim eksiklerimiz olabilir, ama bunun yolu şiddet değildir. Dünkü  olay 112 çalışan arkadaşımız kalbi duran bir vatandaşımızı kalbini  tekrar çalıştırıp ambulansa alıp yetiştirmeye çalıştığı esnada darp ediliyor. Burada hakikaten kim koruyacak? Biz kime sığınacağız?”

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ