Düzce Belediyesi Şehirler arası Otobüs Terminali’nde son dönemde şikayetler giderek artıyor. Terminalde faaliyet gösteren yazıhane çalışanları ve minibüsçüler, çözüm için görüştükleri belediye yönetiminden geri dönüş alamayınca çareyi Öncü Haber aracılığıyla seslerini duyurmakta buluyor.

Son şikayetlerin odak noktasında ise minibüsçü esnafının para vererek aracını park ettiği terminal peronlarına kar yağışı ile birlikte ücretsiz şekilde bırakılan özel araçlar ile kapısına kilit vurulan personel tuvaleti vardı.

“Özel araçların işgal ettiği beleş bir otoparka dönüştü”

Minibüslere ait olarak peronlara bırakılan ve günlerce alınmayan araçlar yüzünden yaşanan sıkıntıları aktaran bir esnaf, “Giriş çıkış ücretini minibüsçülerin ödediği yeni terminal peronları özellikle kış ayları ve olumsuz hava koşullarında özel araçların işgal ettiği beleş bir otoparka dönüşüyor.

Kapalı alanların altında park edilmiş araçlar hem yolcuların araç bulmasında hem de minibüs esnafının duraklara giriş çıkışında engel olmasının yanında Düzce Belediyesi görevlilerinin mevcut zemindeki kar kütlelerini durak girişlerine yığmaları terminale gelen minibüs esnafını zor durumda bırakıyor.” ifadelerini kullandı.

“Birçok kez şikayet ettik, sürekli tadilat bahanesi ile kapatılıyor”

Yine personelin bina içerisinde kullandığı tuvaletin ilgili başkan yardımcısının talimatı gerekçesiyle kapatılması da yazıhane çalışanlarının tepkisine yol açtı.

Öncü Whatsapp İhbar Hattı (0 542 767 18 81)’na gönderdiği mesajda, bu durumla ilgili sorunu aktaran bir çalışan şunları kaydetti: “Otogarın şu personel tuvaleti konusu artık isyan noktasına geldi. Tuvaletin olduğu binayı Ulaşım A.Ş. (Düzce Belediyesi şirketi)’ye tahsis ettiler. Bizim duyumumuz başkan yardımcısının ‘kapatın’ talimatı verdiği yönünde. Yazıhaneciler ücretli tuvaleti kullanmak ve para vermek zorunda kalıyor. Birçok kez şikayet ettik fakat sürekli tadilat bahanesi ile kapatılıyor, bizim düşüncemiz Ulaşım A.Ş.’nin kapattırdığı yönünde, mağduruz. Kimse konuya çözüm getirmiyor. Otogarda tuvalet krizi bir türlü çözülemiyor.”

Öte yandan her iki sorunla ilgili esnaf ve çalışanlar Düzce Belediyesi’nin artık seslerini duymasını ve sorunlarına çare olmasını bekliyor.