Düzce'nin yaklaşık toplam üç bin haneye ulaşan kalabalık nüfusu ile en büyük köyleri arasına giren Muncurlu, Yeşilçam ve Doğanlı köylerinde, geçtiğimiz yıllarda köy altyapısını destekleme projesi kapsamında bu köylerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla oluşturulan şebekenin musluklarından su yerine çamur akıyor.

Şebeke suyu ile doldurulan pet şişelerin görünümü, musluktan akan suyun kullanılmasının imkansız olduğuna işaret ederken, suyun her hangi bir işleme tabi tutulmaksızın, Aksu deresinden getirildiği, bu suyun da yılın ancak kısa bir zaman aralığında berrak aktığı dile getiriliyor.

Vatandaşlar, daha önceden herkesin kendi başının çaresine baktığını, suyun gelmesinin önce heyecan yarattığını, ardından bu heyecanın hayal kırıklığına dönüştüğünü anlattılar.

Şebeke suyunu evlerinde içme suyu olarak kullanmak şöyle dursun, çamaşır yıkamak ve banyo yapmak için bile kullanılamadığını belirtirken, ev tipi arıtma cihazı kullanan vatandaşlar da suyun cihazların filtrelerinin sık sık arıza yapmasına neden olacak kadar kirli olduğunu dile getirdiler.

Bu kadar kirli bir suyun arıtma tesisi yapılmaksızın binlerce kişinin kullandığı şebekeye verilmesini anlayamadıklarını ifade eden vatandaşlar, suyun kullanılabilir bir hale gelmesi için arıtma tesisi kurulmasını istediklerini de sözlerine eklediler.