Düzce şehir merkezinde bulunan ve her gün yüzlerce vatandaşın ibadetini gerçekleştirdiği 6 cami ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

50 kuruş ile 1 TL arasında ücret ödeniyor

Vali Zülkif Dağlı dün Düzce'deki din hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce İl Müftüsü Selami Emen ile cami dernek başkanları katıldı. Camilerdeki halka sunulan hizmetlerin iyileştirilmesinin ana gündem maddesi olduğu toplantıda, özellikle 50 kuruş ile 1 TL arasında değişen cami tuvaleti ücretleri konusu masaya yatırıldı.

"Tuvaletler ücretsiz olmalı" dediler

Şehir merkezinde bulunmaları nedeniyle en çok rağbet gören camiler olan İmam Hatip, Cedidiye, Kültür, Otopark, Gürcü Osman ve Merkez Büyük camilerinde tuvaletin ücretsiz olması noktasında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, halkın memnuniyetle karşılayacağı bir karara imza atıldı.

Belediye maaş ödeyecek

Vali Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanı Dursun Ay'ın yaptığı istişareler sonucunda bu 6 camide daimi temizlik çalışanı görevlendirilmesi kararı alındı. İbadet için camiye gelen vatandaşların diğer camilerde olduğu gibi tuvalet için ücret ödememesi gerektiği üzerinde hemfikir olan cami dernek başkanları da toplantıdan çıkan karara destek verdi. Böylelikle şehrin göbeğinde olmaları sebebiyle tuvaletleri yoğun kullanılan ve bu sebeple sık temizlik gerektiren camilerde tuvaletler belediyenin maaş vereceği görevliler tarafından temizlenecek.

Diğer camiler de unutulmadı

Öte yandan merkezdeki diğer camilerde de her sabah yine belediyenin görevlendireceği temizlik çalışanları tarafından tuvaletler temizlenecek.

Haber: C. ÜSTÜNER