Bu yıl 6. sı düzenlenen ve Çakırlar İlköğretim okulu tarafından hazırlanan 'Uçurtma Festivali' bugün Çakırlar merasında gerçekleşti. 23 Nisan Ulusal Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde yapılan 'Uçurtma Festivali' ne Konuralp Belediye Başkanı Yusuf Ercan, Milli Eğitim Şube Müdürü Haşmet Batur, öğrenciler,öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı. Program gözyüzünde süzülmeye başlayan uçurtmalarla birlikte renk kazandı.

Festivalde konuşan Çakırlar İlköğretim Okulu Müdürü Kerim Aşıkoğlu, uçurtmanın öğrenciye doğa sevgisi kazandırdığını belirterek, '' Uçurtma, spor, eğlence ve oyundan ibarettir. Amacımız çocuklarımıza doğa sevgisi ve sportif duygusal anlar yaratmaktır. Uçurtma bir sokak oyunu olarak bilinir. Ancak uçurtma oyunu çocuklarımıza doğa sevgisi de verir.'' dedi.

Festival sırasında 17 okulun hazırladığı folklör ekipleri çeşitli gösteriler sunarak skeçler oynandı.

Uçurtma Festivalinde,en güzel uçurtma ve en güzel uçan uçurtma yarışmaları düzenlendi. En güzel uçan uçurtma kategorinde Düzce Lisesi'nden Yunus Emre Varlı kazanırken, En güzel uçurtma kategorinde ise Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulundan Makbule Bayındır ödüle layık görüldü.