Her yıl Geleneksel olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Uçurtma Festivalinin bu yıl ki yarışmasına 31 okul katıldı. Düzce’nin Çakırlar Mahallesi merasında yapılan şenliğe Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, İl Dernekler Müdürü Adnan Zengin, öğrenciler ve öğrenci velilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Çakırlar İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Uçurtma şenliğinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Kerim Aşıkoğlu, Uçurtmanın tarihçesinden bahsederek bu şenliği düzenlemelerin amacı olarak Uçurtmanın tarifsiz keyif ve coşkusunu, doğa sevgisini yaşatmak olduğunu söyledi.

 

En Güzel Uçurtma ve En Güzel Uçan Uçurtma dallarında olmak üzere iki kategoride toplam 31 okul yarışmaya katıldı.

 

Uçurtmaların gökyüzüne salınması ile birlikte gökyüzü adeta renk cümbüşüne döndü. Her renk uçurtmanın yer aldığı gökyüzü seyredenlerin büyük beğenisini topladı. Çakırlar ilköğretim okulu ana sınıfı öğrencilerinin folklor gösterileri ise izleyenleri adeta büyüledi. Yine aynı okulun öğrencileri tarafından Çocukların sevgilisi haline gelen Barış Manco’nun Sahne performansı sergilendi. Manço’nun sahnede orkestrası ile birlikte şarkı söylerken canlandırılması izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

 

5.Geleneksel Çakırlar İlköğretim Okulu Uçurtma şenliğinde öğrenciler öğretmenleri tarafından temin edilen Safranbolu evlerinin maketleri ve anahtarlıkları okula gelir sağlamak amacı ile satışa çıkardılar.

 

Yarışma bölümünde ise en güzel uçurtma olarak Gökhan Bayraktar’ın, en güzel uçurtma branşında ise Işılsu Karataş’ın uçurtmaları birinci oldu.