Ağaç işleri ve mobilya endüstrisi alanında önemli bir yere sahip olan Düzce, uluslararası bir kongreye ev sahipliği yapıyor.

Düzce Meslek Yüksekokulu, Orman Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi bugün başladı.

"Mobilya Endüstrisinde Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Önemi ve Kurumsal Gelişim" ana teması ile Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrenin açılışına Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Şamandar ile Türkiye ve yurtdışından akademisyenler katıldı.

İlk gün mobilya endüstrisinde teknoloji, tasarım, üretim, pazarlama, çevresel ilişkiler, inovasyon ve işletme yönetimi açısından mevcut durumunun değerlendirildiği 4. Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Kongresi, 21 Ekim Cumartesi günü sona erecek. Kongre ile Türkiye ve Dünya'da mobilya sektörüne yönelik farklı disiplinlerde çalışan akademisyenlerin bilimsel çalışmaları ile bir araya gelmesi, bilgi ve deneyimlerin aktarılması ve süregiden çalışmalara zemin hazırlanması, aynı zamanda mobilya sektörü firma temsilcilerinin akademik çevre ile bir araya gelerek tanışmaları ve görüşlerini ifade etmeleri, taraflar arasında beklentilere cevap verebilecek bağların güçlendirilmesi amaçlanıyor.

20 Ekim 2017 Cuma günü Düzce Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bilimsel oturumlar ve mini fuar alanlarının gezilmesi ile devam edecek kongre, 21 Ekim 2017 Cumartesi günü yapılacak teknik gezi ve sosyal etkinlik ile birlikte son bulacak.

Haber: C. ÜSTÜNER