1999 depreminin ardından yardım kuruluşları tarafından merkeze bağlı Gümüşpınar Köyü’ne yaptırılan Umcor evlerinde yaşanan sorunlar bir türlü bitmiyor. Depremden bu yana Umcor evlerinde oturan ve artık tapumuz da olsun diyerek geçtiğimiz yıl muhtar Mahmut Kırandi’den tapu talebinde bulunan hak sahipleri, ilgili kişilerinde katıldığı toplantılarda tapuların alınması için gerekli çalışmaların yapılması kararı almışlardı.

Bunun üzerine köy muhtarı Mahmut Kırandi valilik ve il özel idaresinde yaptığı görüşmelerin ardından Umcor evlerinin bulunduğu köy tüzel kişiliğine ait alanın üzerinde yapı olduğu halde tarla olarak göründüğü ortaya çıkmış ve yine hak sahipleri ile yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda muhtar tapuları almak için gereken girişimleri yapmıştı.

Caritas evleri için bin, Umcor evleri için ise 5 yüz lira para ödeyen hak sahipleri, muhtarın iddiasına göre evlerinin bulunduğu köy tüzel kişiliğine ait alan için ödemesi gereken parayı ödemiyor.

Caritas evi için 36 ay süre ile ayda 250 lira toplamda ise 9 bin lira ödemesi gereken hak sahipleri, Umcor evleri için ise 18 ay boyunca aylık 200 lira toplamda ise 3 bin 600 lira ödemesi gerekiyor.

Umcor evlerinde ikamet eden ve paranın ne amaçla alındığını sorgulayan vatandaşları bilgilendirmek için mikrofonlarımıza açıklamalarda bulunan Muhtar Kırandi şöyle konuştu;

“Geçtiğimiz yıl hak sahipleri bana gelerek tapularını almak istediklerini söyledi. Bizde köyde toplantılar yaparak karar aldık ve tapu almak için gereken çalışmaları başlattık. Durum böyle olunca